Marquez v Jerezu nepojede

Vicemistr světa Marc Marquez vynechá i druhý oficiální test IRTA v tomto roce, který se koná koncem týdne v Jerezu. Motokrosový trénink a všestranná fyzická příprava ovšem patří mezi denní náplň španělského pilota.

Stejně jako minulý týden ve Valencii bude Marc Márquez chybět i tento týden v Jerezu na oficiálním testu IRTA kubatury Moto2. Pilot týmu Repsol Monlau Competicion ještě stále nemůže po své operaci oka testovat na svém motocyklu Suter MMXII. V normálním životě to ale 19-letého Španěla neomezuje, dokonce trénuje jak motocross, tak i na kole mountainbike a také v posilovně.
"Jsem velmi rád, že se mně po operaci daří už lépe. Mohu jezdit na motokrosové motorce a to je dobré znamení", říká mistr světa stopětadvacítek z roku 2010 o svém aktuálním zdravotním stavu. Márquez trénuje se svou MX-Hondou na menší trati v blízkosti Lleidy, ovšem skoky na této trati chybí.

"Vidím už skoro na 100% a týden od týdne se to lepší, a to je to podstatné. Cítím se připraven znovu jezdit na závodní trati, nemohu se dočkat, dalo by se říci, že mě vše doslova "svědí". Trénuji opravdu naplno, ovšem nechci nic zlomit přes koleno", říká Španěl.

A co říká jeho manažér a mentor Emilio Alzamora k aktuálnímu stavu svého svěřence: "Jsme spokojeni, jak probíhá jeho rehabilitace a lékaři jsou klidní. Prostě musíme být obezřetelní a Marc se vrátí na závodní trať až v okamžiku, kdy bude vše 100%. Vlastně chtěl jezdit už nyní v Jerezu, ale naposled měl při očním testu malý problém, když neviděl úplně perfektně směrem nahoru. Celý časový problém vznikl proto, že jsme museli s operací počkat 2 až 5 týdnů po jeho zranění v Malajsii. Budeme zřejmě muset zorganizovat jeden dodatečný test, který není v oficiálním kalendáři. Jestli to ale bude v Portimau, to dnes nemohu říci", dodal Alzamora, který dobře ví, že poslední oficiální test IRTA kubatury Moto2 se koná ve dnech 19. až 21. března v Jerezu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist