Marquez: Předjíždění je hodně obtížné

Vítěz z Le Mans Marc Marquez hovoří nejen o svém příštím domácím závodě v Barceloně, ale i o svých největších soupeřích. A také třeba o tom, že se v Moto2 hodně těžko předjíždí!A jaký názor má o něm Casey Stoner?

Během loňské sezóny ukázal mistr světa stopětadvacítek Marc Marquez, že pro něho s trochou nadsázky existují v závodě samotném pouze dvě možnosti, vítězství nebo pád. Po svém přestupu do Moto2 pak v tomto trendu pokračoval: Po třech pádech v prvních třech závodech letošního šampionátu si dojel nyní Marquez bez nějakého "intermezza" pro své první vítězství. "V prvním okamžiku jsem byl hrozně rád, že jsem konečně zajel nějaký pořádný výsledek. A že to bylo hned první místo, tak jsem přešťastný", řekl 18-letý Španěl, jezdící motocykl Suter v týmu CatalunyaCaixa Repsol.
Svým vítězstvím ve svém teprve čtvrtém závodě v Moto2 tak dokonce přeskočil Marquez oba dva kandidáty na titul mistra světa Juliana Simona a Toma Lüthiho, kteří jsou i nadále po 21 absolovovaných závodech v této kubatuře bez jediného vítězství.

Je jasné, že se nyní stal mistr světa 125 ccm horkým kandidátem na první místo i při dalším závodě v Barceloně: "Uvidíme, ale bude to hodně těžký závod. Stefan Bradl, Tom Lüthi a Yuki Takahashi jsou velmi silní a těžko k poražení. Navíc předjíždění v této kubatuře je hodně obtížné. Musíš si situaci dokonale připravit a být si také hodně jistý. Teprve potom můžeš zaútočit.", říká Marquez před domácím závodem na okruhu Circuit Catalunya.
V Le Mans ovšem předvedl jezdec s motocyklem Suter skvělou stíhací jízdu, neboť po startu se nacházel až na 9. pozici a postupně se tak propracovával do vedoucí skupiny: "Byl jsem hodně rychlý ve druhé části závodu, když jsem profitoval z toho, že jsme v tréninku hodně jezdili s opotřebovanými gumami, a tak jsme měli dobré nastavení", říká Marc Marquez, o kterém se velmi pochvalně vyjádřil i mistr světa MotoGP z roku 2007, Casey Stoner.

Australan Casey Stoner říká, že ze všech mladých jezdců na něho nejvíce zapůsobil právě mistr světa stopětadvacítek: "A to nejen kvůlu svému jezdeckému umění, ale hlavně jako osobnost". O Stonerovi je totiž velmi dobře známé, že není žádným příznivcem show a arogance: "Marquez je klidný a zůstal stát oběma nohama na zemi. Nepohybuje se paddockem Grand Prix s tím, že je nějaký King, ba právě naopak. Každý den dělá poctivě svou práci a to jak v boxu, tak na dráze. Mám před ním opravdu hodně respektu", říká tovární pilot MotoGP.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist