Marquez chce závodit proti Rossimu

Marc Marquez sní o závodech v královské kubatuře MotoGP a doufá, že až se do ní jednou dostane, bude také ještě na startu Valentino Rossi.

Marc Marquez doufá, že Valentino Rossi koncem sezóny 2012 neukončí své závodění v MotoGP a neztratí se tak z paddocku Grand Prix. Španělský jezdec totiž plánuje úspěšně závodit v příštím roce v kubatuře Moto2, zaútočit na titul mistra světa a doufá, že v roce 2013 postoupí o level výš, tedy do královské kubatury MotoGP. Už během závěru sezóny 2011 byl Marquez spojován s Hondou a s přestupem do kubatury MotoGP. Ten se nakonec neuskutečnil i z důvodu chybějících sponzorských peněz, neboť jeho tým Monlau Competicion šéfovaný Emiliem Alzamorou ztratil hlavního sponzora banku "Catalunya Caixa" a Repsol celkem pochopitelně nechtěl dělat s Marquezem konkurenci dalšímu týmu Hondy v královské kubatuře a raději své sponzorské penízky nechal v Moto2, kde na motorce Suter má právě díky Marquezovi reklamu trvale zajištěnou. 
Pro Motorcycle News řekl jmenovaný španělský jezdec: "MotoGP je můj sen, neboť nejlepší světoví jezdci jako Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo, Casey Stoner a Valentino Rossi závodí zde. Doufám, že "Doctor" tam ještě bude závodit, když tam přijdu já, neboť on je jeden z nejlepších jezdců celé historie MotoGP a já bych hrozně rád závodil proti němu".

Marquezovo rozhodnutí, zůstat i v roce 2012, nebylo rozhodně jednoduché, ale ukázalo se nakonec jako správné: "Byly jistě okamžiky, kdy jsem si myslel, že přestoupím do MotoGP. Ale já jsem ještě velmi mladý a mám hodně času. V roce 2013 budu mít více zkušeností a ty potřebuješ, pokud chceš být v MotoGP opravdu silný".
V
současné době stále ještě trpí sedminásobný vítěz letošní sezóny Grand Prix Marquez dvojitým viděním po pádu a následném těžkém otřesu mozku v Malajsii a tak se rozhodnutí jeho a týmu okolo Emilia Alzamory, nezúčastnit se finálového závodu ve Valencii, ukázalo jako prozíravé: "Budu potřebovat ješte asi jeden měsíc, než bude vše v naprostém pořádku", řekl 18-letý Marquez po poslední lékažské prohlídce, když kvůli těmto stále setrvávajícím potížím musel vynechat i všechny posezónní testy.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist