Marc VDS Racing: S Millerem máme smlouvu my

Jakmile se po paddocku začalo hovořit o možném přestupu Jacka Millera z třídy Moto3 přímo do kategorie MotoGP, došlo také na oznámení samotného jezdce na oficiálních webových stránkách týmu Red Bull KTM Ajo, že není s nikým smluvně vázán pro rok 2015.

To ale zaskočilo vedení belgického týmu Marc VDS Racing, které již dříve avizovalo, že má s Australanem uzavřenou předsmlouvu pro sezonu 2015/ 2016 a už pro příští rok s ním počítají do svého týmu Moto2, který má nyní oba své jezdce, Esteve Rabata a Mika Kallia, na prvních dvou místech průběžného hodnocení mistrovství světa.

Trpělivost belgické stáje teď zřejmě překročila práh únosnosti a zdá se, že v přátelském duchu již žádná jednání pokračovat nebudou. Podle Belgičanů vlastně ani k žádné snaze řešit tuto otázku kontraktu nedošlo, protože tu nebyla vůle ani ze strany jezdce, jeho rodičů nebo managementu.
Tým Marc VDS uvádí, že s nimi Jack Miller podepsal smlouvu na celkem tři sezony – 2014, 2015 a 2016. Na tomto základě vedení belgického týmu vyjednalo australskému jezdci místo u týmu třídy Moto3 Red Bull KTM Ajo, jehož je dnes Jack Miller součástí.

Belgičané rovněž tvrdí, že během těchto jednání si byl šéf týmu Red Bull KTM Ajo, Aki Ajo, který je zároveň Millerovým manažerem, vědom existujícího kontraktu mezi Jackem Millerem a týmem Marc VDS Racing, na jehož základě bude v letech 2015 a 2016 Jack Miller závodit u týmu Marc VDS Racing.

Šéf týmu Marc VDS Racing Michael Bartholemy v této věci uvedl: „Je smutné, že jsme byli nuceni tuto záležitost veřejně publikovat, ale skutečně nám nezůstala žádná jiná možnost. Máme smlouvu s Jackem Millerem a již připravujeme jeho příchod do týmu pro sezonu 2015, protože pro nás je dohoda, dohodou.“
„Pokud Jack změnil názor a nechce v příštím roce pro nás jezdit, pak by měl on nebo jeho management za námi přijít a promluvit si o tom než jen ignorovat naše četné žádosti o setkání, abychom si celou věc vyjasnili.“


Tříletý kontrakt má být ve formě předsmlouvy, kde jsou uvedeny klíčové body jako exkluzivita, platební podmínky a technická podpora. Nikde ale podle Marc VDS nebyla věta, která by souvisela s jeho předčasným vyvázáním se ze smlouvy v případě přestupu do MotoGP v roce 2015. Finální smlouvu Marc VDS Racing už s Jackem Millerem nepodepsal, zůstává ale podepsaná předsmlouva a tím dané závazky plynoucí pro obě strany.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist