Marc VDS Racing chce v příštím roce jet s třemi jezdci

Belgičané zvažují rozšířit řady šestistovek Moto2 o další stroj, který by nesl jejich barvy. Potom, co padlo rozhodnutí přehodnotit vstup do MotoGP s tím, že místo sezony 2015 zvolí raději ještě jeden rok počkat, mají teď dostatek času si jezdce pro královskou kubaturu vybrat z řad vlastních závodníků týmu Moto2.

V posledních dnech udělal vedení týmu velkou radost lídr seriálu Esteve Rabat, který se rozhodl nevyslyšet nabídek týmů MotoGP a zůstat ještě další rok s Belgičany, kteří by moc rádi pokračovali ve spolupráci také s druhým mužem šampionátu Mika Kalliem. Oba zkušení jezdci by tak v příštím roce vytvořili pevný a výkonný základní pilíř týmu.
Zatím se ale samozřejmě neví, jak vlastně dopadne letošní sezona, protože souboj o titul zřejmě proběhne právě mezi jezdci týmu Marc VDS Racing, které nyní dělí devatenáct bodů. Náskok Fina Kallia na třetího Mavericka Viňalese představuje jednatřicet bodů, což by tak zkušený závodník měl dokázat udržet. Ale kdo ví, sezona je ještě dlouhá.

Na otázku, kdo bude oním třetím jezdcem se samozřejmě nabízí odpověď v podobě jména australského závodníka Jacka Millera, s nímž má Michael Bartholemy, šéf týmu Marc VDS Racing, smlouvu (2015 - 2016) o níž si myslí, že je neprůstřelná. Přesný opak si ale myslí Jack Miller a jeho manažer a šéf v jedné osobě Aki Ajo, podle jejichž názoru není zmiňovaná předběžná smlouva pro Millera v ničem závazná.
„Pro příští rok by pro nás bylo nejlepší postavit tým s třemi jezdci v Moto2 a v roce 2016 pak pokračovat v Moto2 s dvěma jezdci a v MotoGP s jedním. Perfektním scénářem by bylo jet s tím, co máme právě teď,“ uvedl Michael Bartholemy pro Motorycle News. V týmu s třemi jezdci by mohla vzniknout správná rivalita a do MotoGP by postoupil ten, kdo byl v daném ročníku nejlepší.

Už nyní se spekuluje nad tím, že pokud Jack Miller k Belgičanům z jakéhokoliv důvodu nakonec nepůjde, může se pozornost této skupiny zaměřit na dvojici současných talentovaných jezdců Hondy z prostředí Moto3 Alexe Rinse a Alexe Márqueze.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist