Má Toni Elías strach ze závodu za umělého osvětlení?

Ex-mistr světa Toni Eliás chce po dvou katastrofických sezonách dojet v Kataru na podiové umístění. Ale má trochu respekt ze závodu za umělého osvětlení.

S různými cíly vstupují oba piloti týmu Blusens Avintia kubatury Moto2 při GP Katar do letošního šampionátu. Toni Elías doufá v podiová umístění a ve vítězství, a troufá si dokonce bojovat o titul. Jeho týmový kolega Kyle Smith jede nejen poprvé noční závod, ale jako Rookie GP je horkým kandidátem na poslední startovní řadu.

"Mně se líbí Layout okruhu Losail. Ovšem jízda v noci dělá celou záležitost poněkud komplikovanější, a to ještě nesmíme zapomneout na vlhkost vzduchu. Raději bych závodil za denního světla. Ale nechci to nijak přehánět. Ta tma je pro všechny úplně stejná", říká mistr světa Moto2 z roku 2010 Toni Elías.

Toni Elías na sebe upozornil v poslední době velmi rychlými časy při testech v Jerezu s motocyklem Kalex: "Nyní chceme udělat poslední krok k úspěchu a před kvalifikací nás dostat do dobré výchozí pozice. Jsem šťastný, že jsme se v tak krátkém čase hodně zlepšili. Nemohu se Kataru ani dočkat", pokračuje dále Elías, který má za sebou dvě hodně špatné sezóny, 2011 v MotoGP a 2012 ve dvou různých týmech v Moto2.

"Nechci ale spekulovat o možných výsledcích. Je to hodně riskantní, hlavně v kubatuře Moto2. Zde jsou totiž velmi malé rozdíly. Pokud nevyhrajeme, tak budeme spokojeni i s dalšími dvěma místy, které ještě zbývají na stupních vítězů. Top tři - to by byl odpovídající výsledek pro první letošní závod", předsevzal si před GP Katar malý, ale hodně zkušený španělský jezdec.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist