Laverty do Moto2 s týmem Tech3?

Současný druhý jezdec supersportového šampionátu Eugene Laverty má namířeno do Moto2. A to do týmu Tech3 francouzského majitele Hervé Poncharala.

O aktuálního druhého jezdce supersportů Ira Eugene Lavertyho je hodně zájemců, co se týká jeho závodění v Moto2 v příštím roce. Kromě belgického týmu Marc VDS Racing je to především francouzská stáj Hervé Poncharala. S oběma týmy jednal irský jezdec během naší Grand Prix v Brně a zdá se, že se rozhodl pro francouzský tým. 

"Mám rád jeho způsob jednání. Pokud zde tato možnost bude, tak s ním budu velmi rád spolupracovat. Eugene se rozhodl přejít do Moto2, a zná skoro všechny okruhy. Že umí jezdit rychle, to o něm všichni vědí. Je to ten nejpravděpodobnější kandidát pro náš tým", říká Hervé Poncharal.    


Současný jezdec týmu Parkalgar Honda Eugene Laverty má sice různé nabídky od týmů v WSBK, ale rozhodl se vrátit po dvou letech do světa Grand Prix. Zde už tento irský jezdec jezdil v létech 2007 a 2008, ve třídě dvěstěpadesátek, ovšem na podřadném závodním materiálu, takže jeho 25. resp. 21. místo v tabulkách šampionátů let 2007 a 2008 a nejlepší umístění na závodech Grand Prix v Číně a v Mugellu - 13. místo (2008) nelze brát vůbec v potaz jako vyjádření jeho skutečných závodnických možností.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist