Kenny Noyes nahradí u JiR zraněného Japonce Nagashimu

V předposledním evropském podniku mistrovství světa silničních motocyklů, nahradí zraněného jezdce stáje Teluru Team JiR Webike Tetsuta Nagashima americký závodník Kenny Noyes, který se narodil a převážně bydlí a pracuje v Evropě. Noyes je jezdcem superbikové kubatury mezinárodního mistrovství Španělska FIM CEV Repsol, kde je průběžně třetí.

Japonský závodník Tetsuta Nagashima už nebude závodit do konce sezony, poté, co se zranil během tréninku na Silverstonu. Letecky byl tehdy transportován do nemocnice, kde naštěstí nezjistili žádná vnitřní zranění, ale měl vykloubené pravé rameno, drobnou prasklinu v pravé kyčli a zlomenou holení a lýtkovou kost.

Tým Teluru Team JiR Webike hledá pro každý jeden závod nějakou náhradu. Nyní se jim podařilo získat zkušeného závodníka Kenny Noyese, který už má s mistrovstvím světa zkušenosti, když v roce 2010 a 2011 jel kompletní sezonu s týmem Jack & Jones by Antonio Banderas a Avintia STX.
Pětatřicetiletý závodník zná okruh MotorLand Aragón velmi dobře jednak z mistrovství světa, ale také z mistrovství CEV, kde závodí v sedle superbikové Kawasaki, což může být výhodou, protože naskakuje do rozjetého vlaku bez jakékoliv přípravy.

„Tato příležitost je velké překvapení,“ uvedl Kenny Noyes. „Bude to zábava vrátit se tam na stroji Moto2 a zjistit, jaké to je po roce a půl na superbiku. MotorLand je náročná technická dráha, ale poslední dva závody jsem tam vyhrál, takže si myslím, že bychom mohli zaznamenat úspěšný víkend, pokud si na Moto2 dokážu rychle zvyknout. Rád bych za tuto šanci poděkoval JiR a Kawasaki Palmeto za to, že mi umožnili jet na motorce, která není zelená!“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist