Kdo je vlastně Lukasz Wargala?

Angažování tohoto polského jezdce ve španělském týmu G22 Racing v kubatuře Moto2 v seriálu Grand Prix vyvolalo i na zahraničních motocyklových webech "zaslouženou" pozornost. Podívejme se na tohoto jezdce trochu podrobněji.

Nejdále ve svém komentáři zašel německý web motorsport-magazin.com, píšící také pravidelně o šampionátu IDM, který článek o nástupci Fonsi Nieta uvádí pod titulkem: "Opozdilec z IDM nahradí špičkového pilota".
 
Nyní už 27-letý Polák Lukasz Wargala jel svůj první motocyklový závod vůbec teprve v roce 2007 v Poznani a o rok později už závodil v Německu v seriálu Yamaha R6 Cup, kde skončil celkově čtvrtý. V roce 2009 závodil v IDM v kubatuře superbiků v továrním týmu Yamaha Michaela Galinskeho jako kolega ex-mistra světa Jörga Teucherta, kde měl po jeho boku sbírat důležité zkušenosti. 

Během dvou let závodění v IDM dojel ovšem Lukasz Wargala na superbikových motocyklech Yamaha a BMW jen jednou do bodů, když na mokru skončil v roce 2009 devátý ve druhé jízdě na Sachsenringu. 


"Jsem velmi šťastný, že jsem jako první Polák po 40-ti letech opět v Grand Prix. Je to pro mě obrovská čest. Nedělám si ale žádné iluze o úkolech, které mě čekají. Moto2 a MotoGP je nejvyšší level motocyklového sportu a abych uspěl, musím se nejdříve naučit znát okruhy a hlavně pochopit motocykl. V první sezóně se musím nejdříve učit. Myslím si, že tato sezóna nebude moje poslední", řekl nový pilot španělského týmu G22 Racing.


Týmový šéf Pablo Nieto, sám vítěz závodu Grand Prix a syn 13-násobného mistra světa Angela sice ví, že jeho nového jezdce nečeká žádná lehká úloha, ale je optimistou: "Lukasz má hodně velký potencionál. Musí se ale hodně učit a na to se musíme koncentrovat v této sezóně. Nebude pod tlakem, a nechceme po něm žádné výsledky, jediné co chceme, je,  aby se učil" a dále dodal: "Je to velmi pohodový člověk, ačkoliv ho znám teprve hodně krátce. Může být v Moto2 opravdu dobrý. Je to pro nás velmi emocionální, že tehdy před 40 roky jezdil v MS Ryszard Mankiewicz proti mému otci a nyní pojede Lukasz v Moto2 v týmu synů Angela Nieta". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist