Karel Abraham vybojoval na GP Malajsie šesté místo

Karel Abraham z brněnského týmu Cardion AB pokračuje v zámořské sérii mistrovství světa silničních motocyklů ve velmi dobrých výkonech. Po třetím místě v Japonsku vybojoval na nedělní GP Malajsie ve třídě Moto2 šesté místo a v celkové klasifikaci se už dělí o třinácté místo.

Nepříjemné vedro a dusno provázelo čtrnáctý závod šampionátu třídy Moto2 na okruhu v Sepangu. Do cíle dojížděli jezdci fyzicky úplně vyčerpaní. O to cennější je šesté místo dvacetiletého Karla Abrahama, který v první desítce bojoval prakticky celý závod. Abaja, který byl opět ve druhé řadě startovního roštu, sice neměl nájezd do první zatáčky nejlepší a propadl se do druhé desítky, ale pak zabojoval a postupoval dopředu. Do posledního kola najížděl na 5. pozici, ale až v závěrečném finiši se rozhodovalo o konečném umístění. Především Španěl Debon a také Němec Bradl byli hodně nepříjemní. S Debonem si několikrát v průběhu posledního kola místo vyměnili, ale nakonec byl ostřílení veterán přece jen úspěšnější a odsunul Karla na šestou příčku. Bradl se také snažil přes našeho jezdce prosadit, ale Abaja se nedal a projel cílem šestý. Byl hodně unavený, ale odpočinek plánuje až v Austrálii, kam ještě večer s týmem odlétal a kde ho čeká příští neděli souboj na Phillip Islandu.


„Byl to z mé strany dobrý závod, i když přece jen jsem myslel na lepší umístění. Start jsem měl dobrý, ale v nájezdu do první zatáčky jsem brzdil příliš brzy a soupeři šli přese mne. Najednou jsem byl někdo kolem čtrnáctého místa. Pak jsem se ale srovnal, dostal se do tempa a začal postupovat dopředu. Vpředu se ale už vytvořila vedoucí skupinka. Myslím si, že byla šance ji dostihnout, ale Bradl, Aegerter a další začali najednou bláznit a předjíždět se úplně nesmyslně. Přitom stačilo chvíli počkat a vedoucí jezdce jsme dostihli. Navíc problémy měli Simon a Luthi. Chybělo fakt málo. Pak jsme si to mohli rozdat o lepší výsledek. Nestalo se, špička se nám vzdálila a v závěru už to bylo jen o páté místo. Do posledního kola jsem najížděl jako pátý, ale přišel útok Debona, se kterým jsme si to několikrát vyměnili, v poslední zatáčce to zkusil i Bradl. Před něho jsem se ještě dostal, ale na Debona už jsem neměl. Byl to těžký závod. Navíc počasí bylo strašné. Hrozné vedro a dusno, takže jsem dojížděl do cíle zcela vyčerpaný, ale někteří soupeři na tom byli ještě hůř. Motocykl fungoval dnes dobře, nastavení se podařilo, ale zřejmě počasí se podepsalo na tom, že zadek stroje klouzal. Měl jsem to ale pod kontrolou“,
řekl po skončení závodu Karel Abraham.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist