Karel Abraham FP1 v Indy nedokončil

Program GP Indianapolis, která je jedenáctým podnikem mistrovství světa silničních motocyklů, začal v pátek večer středoevropského času prvním volným tréninkem. Karel Abraham z brněnského týmu Cardion AB bohužel trénink třídy Moto2 předčasně ze zdravotních důvodů ukončil, když objel pouhých 6 měřených kol.

Po pádu v kvalifikaci na GP České republiky v Brně, kdy si způsobil otřes mozku a lékaři ho na start závodu nepustili, zřejmě ani čtrnáctidenní odpočinek Kájovi nepomohl. Nastoupil sice do prvního volného tréninku, ale zajel brzy do boxu, protože se necítil zdravotně v pořádku. Vrátil se ještě na trať, aby zbývající část volně dojel. ale nakonec ho otec Karel Abraham st. zastavil po dvanácti absolvovaných kolech.


„Nejprve si Kája stěžoval, že se nemůže na jízdu zkoncentrovat a má strašně pomalé reflexy. Tak jsme se rozhodli ho nechat trénink v pomalejším tempu dokončit. Nakonec jsem ho ale zastavil a šli jsme na mobilní kliniku. Neurologicky by měl být v pořádku, ale protože prodělal v Brně desetisekundové bezvědomí, mohou problémy s koncentrací trvat delší dobu. U každého člověka je to jiné. V sobotu to ve druhém volném tréninku ještě zkusí, a pokud to nepůjde, tak startovat nebude. V Brně pak absolvuje další vyšetření a uvidíme. Rozhodně nechceme riskovat, všechno má před sebou“, řekl otec a majitel týmu Cardion AB Karel Abraham st.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist