IAMT Engineering: V Brně nepojedeme

Německý tým IAMT Engineering se nezúčastní závodu Grand Prix v Brně, kde měl s jejím motocyklem kubatury Moto2 jet náš jezdec Lukáš Pešek. V článku si můžete přečíst i aktuální vyjádření Lukáše Peška z jeho tiskové zprávy.

Německá firma IAMT Engineering nevyužije možnost startu na divokou kartu, kterou dostal český jezdec Lukáš Pešek, chtěla by ale v roce 2012 startovat s vlastním týmem ve světovém šampionátu Moto2: "Stavíme nový motocykl a snažíme se převést rady a zkušenosti, které nám poskytl Anthony West po GP v Estorilu (Q-29., R-27.), do praxe. Testy jsou nyní důležitější než závody. V příštím roce chceme jet seriál MS s jedním pilotem a jako jezdci přicházejí v úvahu Matthew Scholtz a Jacob Gagne"., řekl týmový šéf IAMT Engineering Mike Strobel. 
Testovacím jezdcem IAMT by se měl v nejbližší době stát Němec Arne Tode, který by chtěl rovněž vedle našeho Lukáše Peška startovat ve zbývajících závodech CEV. K jeho počínání mu ale chybí souhlas jeho dosavadního šéfa Martina Wimmera od MZ: "Tode si dal vlastní gól a jeho důvody opustit náš tým jsou směšné".

K účasti na brněnském závodě Grand Prix v kubatuře Moto2 se včera také vyjádřil Lukáš Pešek, který pro ČTK řekl: "Zatím je to tak padesát na padesát, za závod je potřeba zaplatit poplatek, který je nevratný. Jeden víkend v Moto2 tak může vyjít až na 625 tisíc korun. Kdo tohle zaplatí, může jet," vysvětlil Pešek a dodal: "Není mi ale patnáct let a nemám bohatého tátu. Musím si vydělávat peníze a nějak se uživit. Nechci přijet někam, kde bych propálil peníze výfukem a byl zadlužený. Kdybych ale dostal šanci jet za dobrý tým v Moto2, byla by to pro mě obrovská výzva a motivace," řekl dvojnásobný vítěz závodů Grand Prix Lukáš Pešek. 

V Peškově dnešní TZ se potom píše:
Pro Grand Prix České republiky obdržel Lukáš Pešek divokou kartu. Německý tým IAMT Factory Racing celou sezónu avizoval, že se zúčastní dvou podniků Mistrovství světa silničních motocyklů. Po odloženém Sachsenringu přišlo další zklamání. Ačkoliv Pešek divokou kartu získal, tým se rozhodl nestartovat. „Na základě získaných informací a dat z dosavadních závodů a testů budeme vyvíjet nový motocykl, se kterým chceme startovat příští rok v Mistrovství světa. Vývoj a testovaní je pro nás v tuto chvíli důležitější než závody,“ řekl šéf týmu IAMT Factory Racing Mike Strobel.
„Je to pro mě velké zklamání. Plány a sliby týmu byly úplně jiné, než skutky. V Brně nepojedeme, protože motocykl není na Mistrovství světa připravený. Hlavním důvodem je, že se tým neskládá z profesionálů, ale ze studentů německé školy, kteří nemají zkušenosti. Mrzí mě to, ale nic s tím neudělám. V Brně startovat nebudu.“, uvedl Lukáš Pešek.  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist