Hafizh Syahrin: V roce 2013 s Kalexem více startů s wild card

Při domácí GP v Sepangu zaskočil "Nobody" Hafizh Syahrin celou světovou elitu. V roce 2013 bychom měli o něm slyšet daleko více.

Malajsijec Hafizh Syahrin (18) testoval koncem listopadu na trati "Circuito de Almeria" motocykl Kalex-Moto2, což byl testovací motocykl firmy Kalex z Bobingenu/D.
Syahrin se zapsal do paměti motocyklových fanoušků 21. října při GP v Sepangu jako wild-card pilot svého týmu Petronas, kdy s motocyklem FTR odstartoval z 27. pozice na startovním roštu  a během deštivého závodu se dokonce probojoval na špici celého závodu a nakonec byl odmávnut šachovnicovým praporkem na senzačním čtvrtém místě v cíli.

Syahrin se poprvé na mezinárodní scéně uvedl v roce 2011, kdy jezdil závody Asijského šampionátu stocků o objemu 600 ccm: "To mně ale bylo pouze 16 roků a neměl jsem skoro žádnou fyzičku, přesto jsem poslední 3 závody dokončil vždy na podiovém umístění", vzpomíná na své začátky Syahrin, který v Sepangu vyhrál druhý volný trénink.
Ve španělském šampionátu Moto2 (CEV) se podařilo talentovanému jezdci získat celkově 6. místo. V příští sezoně ale chce závodit úplně vpředu. "Proto měníme značku motocyklu a pojedeme s Kalexem. To by nám mělo pomoci k více startům s wild card při jednotlivých závodech Grand Prix", říká týmový manažer Petronasu T. M. Barry Leong, ale zároveň dodává: "Ovšem jeden start na wild card stojí pouze motor, pneumatiky, olej a benzín 12 500 Euro, takže nebude úplně jednoduché sehnat na tyto starty potřebný budget".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist