Gino Rea startuje devětadvacátý

Ve volném tréninku pokračoval jediný český tým v kategorii Moto2 v přípravě motocyklu FTR, přičemž hlavním cílem bylo nastavení pérování pro náročný brněnský okruh, který má rychlé zatáčky, dlouhé rovinky a velké výškové rozdíly. Bohužel stále se projevoval problém s elektronikou řízení motoru, což pro Gina Rea ve finále představuje devětadvacátou pozici na startu.

Tento problém se nepodařilo odstranit ani v odpolední kvalifikaci, ve které se Gino Rea snažil získat co nejlepší pozici pro start zítřejšího závodu. Bohužel závada elektroniky se projevuje v těch nejdůležitějších oblastech potřebných pro tuto dráhu, a sice ve ztrátě výkonu při snaze o dosažení maximální rychlosti.
To limitovalo jezdce Montáže Brož Racing Teamu, který v kvalifikaci zajel čas 2´04,357 sekundy, což sice bylo oproti včerejšímu času zlepšení o bezmála půl sekundy, nicméně znamená to start do závodu z devětadvacáté pozice.

Gino Rea k sobotní kvalifikaci uvedl: „Dnes to nešlo podle našich plánů. Stále řešíme stejný problém s motorem, jako včera. Vynechává nám zapalování a ztrácíme výkon na všech rovinkách. Smažíme se vyřešit problém, ale je těžké závadu lokalizovat. Pracujeme také na zlepšení nastavení podvozku. Ztráta včerejšího prvního tréninku je hodně znát. Všichni v týmu pracují tvrdě, takže doufáme v odstranění problémů, a že v zítřejším závodě budeme konkurence schopní.“
„Celý den řešíme optimální nastavení podvozku,“ pokračoval Jiří Brož, manažer a majitel týmu. „Povedlo se nám udělat trochu krok kupředu, ale stále to není dle našich představ. Také stále pracujeme na odstranění problému s elektronikou motoru. Celý tým pracuje naplno a já doufám, že se nám povede do zítřejšího závodu tyto problémy odstranit. Je to pro nás první závod, a přestože jsme věděli, že to nebude snadné, tak výsledek neodpovídá našim představám. Rádi bychom se při premiéře v Moto2 pohybovali do dvaadvacátého místa a rozhodně pro to zítra uděláme maximum.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist