Gino Rea: Neomezený počet wild card

Britský motocyklový závodník Gino Rea zkusí závodit letošní sezónu s vlastním týmem "Gino Rea Race Team" a s neomezeným počtem závodů s wild card. Jak je to vůbec možné a co za tímto projektem stojí, si můžete přečíst v článku.

Britskému pilotovi Gino Reovi se nepodařilo na sezónu 2013 získat tolik sponzorských peněz, aby mohl v letošním roce absolvovat kompletní seriál Grand Prix MS-Moto2. Díky podpoře britského výrobce šasí FTR ale bude mít tento Brit k dispozici nejnovější výrobek této továrny a jako šéftechnika Andyho Stoneho - dva roky ve stejné funkci u Intermota a nyní u "Indiánů" v Mahi Racingu (Sofuoglu a Foret).
Dorna a IRTA přislíbili Reovi neomezený počet startů s wild card. V současné době plánuje Gino Rea tyto závody: Jerez, Le Mans, Mugello, Katalonien, Assen, Sachsenring, Silverstone, Misano, Aragon a Valencia. Motocykl FTR bude Rea testovat nejdříve ve Velké Británii a před Jerezem je naplánován ještě třídenní test na některém ze španělských okruhů.
Rea má spočítáno, že jeden závodní víkend ho bude stát 20.000 britských liber: "Jsem opravdu zvědavý na tento projekt. Chtěl jsem totiž zůstat v MS-Moto2 a vytvořit vlastní tým, byla jediná možnost, jak to dokázat. Můj otec a já budeme provozovat vlastní tým s podporou britského výrobce šasí FTR. Budeme jediný britský motocykl na startovním roštu, takže vše vypadá na to, že jsme schopni zajíždět i dobré výsledky. Samozřejmě, že to nebude vůbec lehké, závodit proti týmům s velkým budgetem, ale myslím si, že to zvládneme. Náš testovací program je sice kvůli omezeným finančním možnostem hodně malý, ale já si myslím, že FTR pro mě postaví hodně konkurence schopný motocykl", říká tento pilot o plánech nově vzniklého týmu "Gino Rea Race Team".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist