Gadea je zdravotně v pořádku

Po hodně těžkém pádu při Grand Prix Japonska 2011 je španělský jezdec zdravotně úplně v pořádku a chtěl by se vrátit nazpět do závodění v seriálu Grand Prix.

27-letý Španěl Sergio Gadea jezdil v loňském roce až do GP San Marina v Misanu za tým Pev-Blusens-SMX-Paris Hilton nejnižší kubaturu do 125 ccm a získal dvě třetí místa. Pak se ale s týmem rozešel v ne zrovna přátelském duchu a už v následující GP Aragonu nastoupil v kubatuře Moto2 za další španělskou stáj Desguaces La Torre G22, tedy rodinný tým Nietů.
Ovšem hned v další závodě GP Japonska brutálně už v kvalifikaci havaroval a poranil si jak míchu, tak měl také dva zlomené zádové obratle. Z těchto zranění se ale naštěstí dostal a rád by se vrátil do světa závodění v cirkuse Grand Prix. Měl namířeno místo našeho Miroslava Popova do stáje Ambrogio Next Racing, tam se ale nakonec dostal domácí jezdec Simone Grotzkyj.

Aby jezdil v jiném týmu, tak to zase Gadeovi, který má na svém kontě celkem 3 vítězné závody GP a 18 podiových umístění ve 125 ccm a v Moto2, chybí momentálně sponzorské peníze.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist