Forward Racing angažoval Itala Mariniho

Švýcarská stáj Forward Racing uzavřela jezdeckou sestavu týmu mistrovství světa Moto2, když ve středu oficiálně potvrdili druhého jezdce, kterým je Luca Marini z VR46 Riders Academy. Ital loni závodil s juniorským týmem Paginas Amarillas HP 40 v seriálu mistrovství Evropy FIM CEV Moto2, kde obsadil konečné páté místo. Nyní ho čeká premiérová sezona v mistrovství světa, kde vytvoří jezdeckou sestavu s Lorenzem Baldassarrim.

Osmnáctiletý Luca Marini (10.8. 1997) je nevlastním bratrem Valentina Rossiho. V seriálu mistrovství světa už závodil dvakrát na divokou kartu a to v třídě Moto3 v roce 2013 a letos v třídě Moto2. V prvním případě závod nedokončil, ve druhém by jednadvacátý. Marini je součástí projektu VR46 Riders Academy, jenž připravuje nadějné italské jezdce. Jeho nejlepším výsledek v letošním seriálu FIM CEV Moto2 bylo druhé místo z Barcelony a jen čtyři body mu scházely k tomu, aby sezonu dokončil čtvrtý.

„Jsem šťastný a zároveň nadšený, že jsem dostal tuto šanci,“ řekl Luca Marini. „Nadcházející sezona bude velmi důležitá a náročná zároveň. Jet s Forward Racingem je pro mě skvělá příležitost jak získat zkušenosti a přiučit se jak od týmu, tak týmového kolegy. Rád bych toho plně využil. Chtěl bych za tuto šanci poděkoval Giovannimu a VR46 Riders Academy. Doufám, že jim jejich důvěru ve mně oplatím svoji prací.“

Šéf stáje Giovanni Cuzari k podpisu víceleté smlouvy s Marinim uvedl: „Jsem moc rád, že můžu oznámit příchod nového jezdce pro sezonu 2016. Luca je mladý závodník a je nám potěšením ho přivítat v našem týmu s cílem společného růstu. Luca pojede spolu s Baldassarrim a společně vytvoří dvojici mladých italských závodníků na strojích Kalex Forward Racingu."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist