Estoril: Testy Moto2 a Suteru-BMW Moto1

Po pondělních testech pilotů s motocykly MotoGP testovali v Estorilu dva dny také jezdci kubatury Moto2 a rovněž byl na trati motocykl Suter BMW Moto1 ze stáje Marc-VDS a v sedle s Carmelo Moralesem a Damienem Cudlinem.

Na portugalském okruhu Estoril si dali dostaveníčko jezdci a týmy kubatury Moto2. Nejrychlejším jezdcem dvoudenních testů byl aktuálně čtvrtý jezdec šampionátu této kubatury, Švýcar Thomas Lüthi, který zajel nejen rychlejší čas, než byl jeho vlastní kvalifikační čas o závodním víkendu (1.41.754 - 2. místo na roštu), ale byl dokonce rychlejší než čas Polemana Stefana Bradla z Německa (1.41.591).

Estoril - dvoudenní testy Moto2

01- Thomas Luthi – Interwetten Paddock Moto2 – Suter MMXI – 1’40.8
02- Marc Marquez – Team Catalunya Caixa Repsol – Suter MMXI – 1’41.1
03- Pol Espargaro – HP Tuenti Speed Up – Speed Up S-11 – 1’41.2
04- Claudio Corti – Italtrans Racing Team – Suter MMXI – 1’41.5
05- Scott Redding – Marc VDS Racing Team – Suter MMXI – 1’41.6
06- Mika Kallio – Marc VDS Racing Team – Suter MMXI – 1’42.1
07- Valentin Debise – Speed Up – Speed Up S-11 – 1’42.7
08- Robertino Pietri – Italtrans Racing Team – Suter MMXI – 1’43.1
Bez bodů je v letošním šampionátu překvapivě úřadující šampion stopětadvacítek, Marc Marquez. Ten skončil v testech nakonec jako druhý, o 0,3 sekundy za Lüthim, ale opět havaroval a to během druhého dne testování v zatáčce "Parabolica Ayrton Senna".
Třetím byl v testech mladší z bratrů Espargárovců, Pol Espargaro, který se rovněž časově vešel do lepšího času, než bylo PP německého lídra šampionátu.
Tento test byl hodně důležitý pro tým Marc VDS Racing, neboť oba dva jezdci - Fin Mika Kallio a Brit Scott Redding - nezískali doposud v letošním MS rovněž ani jeden bod.
 Marc VDS Racing Team zde ovšem také testoval se svým prototypem Suter BMW Moto1, přičemž v sedle tohoto motocyklu jsme viděli jednak Australana Damiana Cudlina - ten pojede o víkendu závody IDM kubatury superbiků právě s motocyklem BMW. Druhým testovacím pilotem byl Španěl Carmelo Morales, ten bude zase závodit o víkendu v CEV proti našemu Lukáši Peškovi, neboť Moralesovi patří v šampionátu CEV kubatury Moto2 dosavadní 2. místo.
Nový prototyp Suter BMW Moto1 se liší od toho předchozího, který testovali oba jmenovaní piloti v minulém roce v listopadu na okruhu Jerez de la Frontera, především silnějším motorem BMW S1000RR, úplně jinou elektronikou od firmy Bosch, karbonovými brzdami a poprvé byly použity i oficiální pneumatiky šampionátu MotoGP, od firmy Bridgestone.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist