Eliasovy šance do MotoGP

Španělský lídr Moto2 se nijak netají tím, že po roce "hostování" v této nové kubatuře, kde mimochodem suverénně kraluje - náskok 83 bodů na druhého jezdce, 6 vítězných závdoů, z toho v posledních 4 nepoznal porážku!, chce zase nazpět do první ligy, tedy do MotoGP.

Když se španělský jezdec Toni Elias musel vloni rozloučit s paddockem MotoGP, tak si stanovil jediný cíl, vyhrát titul mistra světa v nové kubatuře Moto2, dostat se znovu do světla ramp a vrátit se tam, kde už sice absolvoval celkem 79 závodů Grand Prix, ovšem vyhrál jen 1x - v roce 2006 (kromě toho získal ale dalších 5 podií). Podaří se mu tedy návrat na rok 2011 a jaké jsou tedy vlastně jeho šance pro comeback do královské kubatury?
  

Španěl Elias ví velmi dobře, že musí být jasnou jedničkou v Moto2, aby o něho byl vůbec nějaký zájem. Letos jede s japonským motocyklem Moriwaki ve své loňské stáji, jen prostě o level níž, v týmu Gresini Racing. Má po tragickém Misanu hodně uklidňující náskok 83 bodů na druhého, svého krajana Juliana Simona (Suter MMX) a vyhrál už letos celkem 6 závodů Grand Prix, z toho v posledních 4 závodech nenašel přemožitele!

A jelikož startovní pole MotoGP na rok 2011 už pomalu nabírá svou tvář, tak jaké jsou vlastně možnosti jeho návratu? 


Ve hře je jistě Suzuki, kde by mohl nahradit odcházejícího Lorise Capirossiho. Pokud by se ale francouzský jezdec Randy de Puinet dohodl se Suzuki, tak by právě Toni Elias mohl nahradit tohoto pilota v italské stáji LCR Honda k Luciovi Cecchinellovi.
 
Hodně nepravděpodobné, ale ne úplně vyloučené, je také jeho setrvání v týmu Fausta Gresiniho a jeho postup do MotoGP. Zde je problém jeden, po odchodu Melandriho do světa WSBK je zde sice volné místo, ovšem HRC zde chce umístit "přebytečného" Andreu Doviziosa, to je jasné. Andrea by prostě musel jet někde jinde (Pramac Honda?)...

"Randy stále ještě jedná se Suzuki a my nevíme, zda tedy smlouvu s námi prodlouží, či ne," řekl šéf týmu LCR Lucio Cecchinello pro MCN a hned dodal: "Gentlemansky jsme se ale domluvili, že se rozhodne v  Aragonu. Ovšem máme i jiné možnosti, jako Elias či de Angelis, nebo dokonce jeden jezdec ze superbiků. Ovšem rozhodnutí záleží zcela na Randym".






Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist