Dvě změny před Aragonem

Zranění se nevyhýbá motocyklovým jezdcům ani v nižších kubaturách a tak ještě před závodním víkendem Grand Prix v Aragonu byly nahlášeny tyto dvě zajímavé změny.

18-letý Skot John McPhee obdrží na posledních 5 letošních závodů velkou šanci, když bude moci nahradit v týmu Caretta Technology zraněného Alexise Masboua.
Zkušený francouzský pilot Alexis Masbou - 6. v tabulce MS kubatury Moto3 - se zranil při privátních testech na okruhu Vallelunga těsně před Misanem a zlomil si stehenní kost. Skotský jezdec , naposledy u nás v Brně dojel v bodech, který má zkušenosti ze startů s wild card (celkem 7) pojede ale se svým vlastním šasím KRP M3-01, které bude přelakováno a vybaveno motorem Geo Technology Honda Motor od týmu Caretty Technology. "Je to velká šance, mohu tak nasbírat hodně zkušeností a zvýšit tak své šance na stabilní místo pro rok 2013", je názoru McPhee.
Vítěz německého "Yamaha R6-Dunlop Cup" 2011 - Švýcar Jesko Raffin - nahradí v Aragónu svého zraněného krajana Randyho Krummenachera a ve svých 16 rocích tak zažije debut v Grand Prix.

Při kvalifikaci v Misanu si Randy Krummenacher přivodil po pádu zlomeninu nohy, zkusil sice ještě nastoupit do warm upu, ale jezdit s tímo zraněním bohužel nešlo. Dokonce musí tento pilot týmu GP Team Switzerland vynechat závod na okruhu MotorLand Aragón a otazníkem je i následující GP Japonska. Krummenacher dostal na nohu sádru a musí ji nosit minimálně 4 týdny.

Týmový šéf Marco Rodrigo proto musel sáhnout po náhradníkovi a tím bude teprve 16-letý Curyšan Jesko Raffin, který v tomto roce jezdí za tým AJRacing s motocyklem Kalex španělský šampionát Moto2. Okruh MotorLand Aragon zná Raffin právě z národního šampionátu a dojel zde v CEVu jako 5.

Raffin vyhrál v minulém roce Yamaha R6-Dunlop Cup v rámci IDM. Tento švýcarský mladík je o 2 dny mladší než Eric Granado (Team JIR), a bude proto nejmladším jezdcem kubatury Moto2 v paddocku GP.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist