Di Meglio místo Neukirchnera

Zranění ruky po pádu ve druhém brněnském pátečním tréninku se ukázalo vážnější, než se původně předpokládalo. Německý jezdec Max Neukirchner z mistrovského týmu Kiefer Racing tak po závodě na Masarykově okruhu musí vynechat i následující Misano, kde ho v sedle motocyklu Kalex nahradí Francouz Mike di Meglio.

Doposavadní pilot stáje MZ z Francie tak pojede závod Grand Prix San Marina s motocyklem Kalex týmu Kiefer Racing.

Pro ex-mistra světa kubatury do 125 ccm Mike di Meglia bude závodění v německém týmu už jeho třetí pracovní příležitostí v letošní sezóně.
Na startu sezony Moto2 seděl 26-letý jezdec na motocyklu Speed Up-FTR týmu Speed-Master a hned v úvodu se umístil na výborném 7. místě. Nepodařilo se mu ale získat žádné sponzorské peníze a tak byla spolupráce s tímto týmem po Grand Prix v Assenu, kde dojel jako 15., ukončena.

V Mugellu, Indianapolis a v Brně startoval francouzský pilot za stáj MZ-Racing pro Martina Wimmera, kde nahradil Švéda Alexandera Lundha v sedle motocyklu FTR. Ve třech závodech ale mistr světa z roku 2008 nezískal pro MZ ani jeden bod a nejlépe dojel v Brně, kde skončil 16., což bylo pro MZ-Racing nejlepší umístění v sezóně.
Nyní dostává novou šanci místo stabilního jezdce Maxe Neukirchnera pilotovat v mistrovském týmu z roku 2011 motocykl Kalex. Kromě toho testoval Di Meglio v Brně motocykl Claiming-Rule týmu Avintia Blusens místo Španěla Ivana Silvy.

Odchod Franzouze od hodně kritizovaného týmu MZ je další studenou sprchou pro německou stáj. Už předtím odešel se Švédem Alexem Lundhem hlavní sponzor Cresto Guide a nyní i předčasně další sponzor Motorex.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist