Di Meglio minimálně na měsíc mimo hru

Francouzský motocyklový jezdec týmu JiR Moto2 je po těžké nehodě, kterou absolvoval během závodu Velké ceny České republiky, hospitalizován v brněnské nemocnici. Di Meglio zůstane pod lékařským dohledem po celou noc.

Bývalý mistr světa třídy do 125ccm z roku 2008 přišel ve třetí zatáčce Masarykova okruhu v Brně o kontrolu nad svým motocyklem a spadl na asfalt před rozjeté soupeře, což způsobilo řetězovou nehodu další dvojice závodníků. Spadl jezdec týmu Maptaq SAG Zelos Marcel Schrötter a Alberto Moncayo z Arginano&Gines Racing, jenž ale nedokázal zabránit střetu s ležícím Di Megliem.
Francouz Di Meglio byl po incidentu při vědomí a následně absolvoval vyšetření v Mobilní klinice, která neukázala na žádné vážné vnitřní zranění nebo zlomeninu. Později Francouz podstoupil další, mnohem důkladnější lékařské vyšetření přímo v brněnské nemocnici, kde lékaři potvrdili, že stav jezdce je uspokojivý, ale zároveň mu diagnostikovali zlomeninu kostrče, což Francouze postaví minimálně na třicet dnů mimo motocykl.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist