De Angelis: Na počest Tomizawy bez šampaňského

Alex de Angelis nešplíchal po svém trumfu v Austrálii na podiu šampaňským kvůli Shoyovi Tomizawovi a myslí si, že s jiným pasem, třeba jako Němec nebo Brit, mohl bez problémů v MotoGP zůstat.

Scéna na podiu po závodě Moto2 na okruhu Phillip Island. Alex de Angelis převzal svou trofej, obdržel i šampaňské, ale nešplíchá  s ním. Scott Redding neobdržel žádné šampaňské - má totiž teprve 17 let - ale ani on se nezapojuje do nějakého bujarého veselí. "Toto vítězství je pro Shoyu (Tomizawu), a já jsem prožil hodně těžké období po jeho havárii a ještě než jsme šli na stupně, tak jsme se se Scottem domluvili, že nebude žádná oslava šampaňským. Jistě, ještě není plnoletý, ale přesto to bylo tak domluveno!"


Právě Alex de Angelis a Scott Redding byli ti dva piloti, kteří už nestačili japonskému jezdci  Shoyovi Tomizawovi při závodě v Misanu vyhnout a trefili ležícího Japonce svými motocykly. Tomizawa vzápětí bohužel zemřel. Pro De Angelise a Reddinga byl Phillip Island jednou z možností, jak celou záležitost ještě jednou připomenout. 


Přitom to bylo pro tohoto jezdce ze San Marina teprve druhé vítězství v závodě Grand Prix. "Od Valencie 2006 jsem už nevyhrál žádný závod, ovšem tehdy jsem závodil s jezdci jako Stoner, Lorenzo a Dovizioso v kubatuře 250 ccm. Pokud mám být upřímný, tak tehdejší druhé místo za Lorenzem o pouhou tisícinku sekundy hodnotím výš, než dnešní první místo!", řekl Alex de Angelis. 


"Start do této sezóny byla opravdu katastrofa a můj tým neměl budget, aby dále vyvíjel motocykl. Moje výsledky v Malajsii a v Japonsku ale ukázaly, co bylo vše možné, kdybych jel od začátku v současném týmu. Ti jsou totiž jediní, kteří mně dali šanci na dnešní vítězství. Ale já jedu za tento tým úplně zadarmo, místo smlouvy jsme si jen podali ruce", vysvětluje dále De Angelis, který má nyní v týmu JiR stejného šéftechnika jako vloni, tedy Pietra Capraru.


"Každý jezdec má svého šéftechnika. Všichni jsou sice profesionálně plně kompetentní, ale Ty si s ním musíš vypracovat zvláštní vzájemný vztah. A já jsem nyní u u Lucy Montirona (šéf JiR) společně se svým starým týmem, tedy z dob Aprilie 250. Ale není to pouze otázka personálu, tedy pokud jde o MotoGP. Kdybych měl vloni nějaký jiný pas, třeba německý nebo britský, tak jsem v MotoGP určitě zůstal", říká dále De Angelis.
 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist