Danny Kent odchází z Tech3

Před měsícem Tech 3 Racing oznámil prodloužení smlouvy s britským závodníkem Danny Kentem a nyní je tu další oznámení, které oficiálně potvrzuje odchod Kenta z francouzského týmu již po skončení letošní sezony. Skupina Tech 3 tak v roce 2014 pojede v Moto2 s jezdci Marcelem Schrötterem a Alexem Mariñelarena.

Není tajemstvím, že po přestupu do Moto2 není Danny Kent tím jezdcem, jakým býval v nejnižší kubatuře, kde s týmem Red Bull KTM Ajo vyhrál v roce 2012 dva závody a v celkovém hodnocení skončil čtvrtý. S mnohem těžší šestistovkou zatím nejlépe zajel na dvanácté místo v Brně a průběžně je dvaadvacátý.

Není to zatím oficiálně potvrzeno, ale dvacetiletý Danny Kent se pravděpodobně vrátí zpátky do nejnižší kubatury Moto3, kde by měl po odchodu Efréna Vázqueze k týmu Racing Team Germany spojit síly s týmem Mahindra. O Mahindru je poměrně velký zájem a vzhledem k jejich letošnímu razantnímu zlepšení to pro rok 2014 vypadá velmi slibně.
Francouzský tým Tech 3 Racing, který jede vlastní motocyklový prototyp Mistral 610, vydal krátké prohlášení, ve kterém píše, že se s Danny Kentem rozcházejí v přátelském duchu a ujistili britského jezdce, že v posledních čtyřech závodech může počítat s jejich plnou podporou.

Druhým jezdcem týmu a kolegou Marcela Schröttera bude v příštím roce Španěl a druhý jezdec průběžného hodnocení španělského CEV Moto2 Alex Mariñelarena. Španěl už celkem pětkrát závodil v seriálu Grand Prix a naposledy získal v Aragonii první body za čtrnácté místo.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist