Chtěl jsem v neděli vyhrát, říká Japonec Nakagami

Do závodu šestistovek britské Grand Prix startoval Takaaki Nakagami čtvrtý. Po startu jel s rozvahou, čekal jak budou pneumatiky reagovat na teplejší asfalt a když zjistil, že se svým Kalaxem za to může vzít, tak to udělal a závod vyhrál.

Vítězství japonského závodníka Takaaki Nakagamiho je letos jeho prvním triumfem v Moto2. V sedle Kalexu, týmu Idemitsu Honda Team Asia, Japonec dosud zaznamenal troje umístění na stupních vítězů, ale až do Británie ani jedno vítězství. To by chtěl nyní Nakagami změnit a ze současné sedmé pozice průběžného hodnocení se do konce sezony posunout mnohem výš.

„Byl jsem odhodlán závod vyhrát, protože jsem právě před týdnem v neděli oznámil, že příští rok přestoupím do MotoGP,“ uvedl Takaaki Nakagami. „Teplota byla v neděli vyšší než v sobotu, takže jsem se po startu držel trošku zpátky, abych zjistil jak to vypadá. Pak jsem zrychlil, dostal se do vedení a nakonec se mi jim podařilo ujet.“

„Bylo to něco úžasného dosáhnout na své letos první vítězství. Rád bych poděkoval svému týmu a všem lidem, kteří mě podporují i v době, kdy se mi nedaří. Cílem pro další závod je zopakovat toto vítězství, protože Misano je pro mě velmi speciálním místem,“ dodal Japonec, jehož krajan Tomizawa tam v roce 2010 zemřel na následky zranění ze závodu Moto2.

Co se týče přestupu do královské kubatury, tak to Nakagami komentoval s nadšením, když řekl: „Je to neobyčejně vzrušující a už se na přestup moc těším. Motorku jsem vyzkoušel loni v prosinci, když mi v Jerezu Honda nabídla tři dny a bylo to velmi vzrušující. Samozřejmě je to zcela něco jiného a já musím být mnohem lepší, ale motorka je úžasná a já už se teď moc těším.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist