Cardus závodil v Kataru

Španělský nástupce našeho Lukáše Peška v týmu QMMF Racing Ricky Cardus už má za sebou první závody za tento katarský tým a sice v kubatuře supersport v rámci asijského šampionátu.

Tým QMMF Racing s Ricky Cardusem a Mashelem Al Naimim pojede v letošním roce šampionát Grand Prix v kubatuře Moto2 se dvěma motocykly MD600 Moriwaki. V rámci přípravy na světový šampionát se Cardus zúčastnil i dvou závodů asijského šampionátu supersportů - FIM Asia Road Racing Championship - na okruhu Circuito di Losail, kde v kvalifikaci získal Pole Position s motocyklem Yamaha YZF R6 za čas 2:09,708. Druhý byl v kvalifikaci  Azlan Shah Kamaruzaman (Petronas Yamaha Malaysia), třetí pak Tatsuya Yamaguchi, oficiální jezdec Moriwaki v japonském šampionátu ST600 (a při Grand Prix Misano náhradník ve stáji Gresini Racing za Vladimira Ivanova).

V závodech samotných pak obsadil Ricky Cardus 5. a 6. místo a svou účast okomentoval slovy:  "Teprve v posledních minutách před samotným startem jsme se rozhodli zúčastnit závodů. Nečekal jsem proto, že vyhraji a ani jsem nechtěl nic riskovat. Byla to prostě příprava na sezónu 2011 v Moto2."

Samotný první závod v Kataru byl ještě zajímavý tím, že v něm ze začátku vedl Indonésan Doni Tata Pradita, tedy ex-pilot dvěstěpadesátek v závodech Grand Prix na motocyklu Yamaha (2008) a v sezóně 2009 jezdec týmu YZF Yamaha v šampionátu supersportů.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist