Bradley Smith už začal s přípravou na Moto2

Vicemistr světa stopětadvacítek, britský jezdec Bradley Smith, už začal minulý týden s přípravou na přestup do kubatury Moto2 a bere to úplně vážně.

Brit Bradley Smith, aktuálně čtvrtý jezdec mistrovství světa do 125 ccm, už začal přípravu na přechod do kubatury Moto2. Smith chtěl přestoupit do Moto2 sice už vloni, po zisku titulu vicemistra světa, ale nakonec se rozhodl ještě jeden rok zůstat u Aspara a získat titul mistra světa. To se mu proti španělské přesile určitě nepodaří a zatím jezdí zcela ve stínu nejen španělských jezdců Pola Espargaraa a Marca Marqueze s motocykly Derbi, ale i svého týmového kolegy Nicolase Terola. Nyní jedná britský jezdec s belgickou stájí Marc VDS a také s francouzským týmem Tech3.


Aby si ale zvykl na jízdu na čtyřtaktním motocyklu, tak minulý týden jezdil na motocyklu Honda CBR600RR v Silverstone, v rámci školy "Ron Haslam School": "Dostal jsem od Rona několik rad a bylo to skvělé. Musím mu touto cestou poděkovat, že jsem mohl s ním trénovat a mám pocit, že jsem se hodně naučil", řekl Bradley Smith v rozhovoru pro Motorcycle News.


Před tímto testem na Silverstone objel Smith na motocyklu o objemu 600 ccm vloni pouze několik kol v Cartageně a po tehdejším testu byl hodně rozpačitý. Nyní to bylo úplně něco jiného a dle vlastního vyjádření už nyní porozuměl tomu, co je důležité: "Nechci začít příští sezónu s nějakou nevýhodou, to znamená, čím dřív začnu s přípravou na rok 2011, tím lépe. Chci jet příští rok Moto2 a musím se tedy učit, jak se s motocyklem o objemu 600 ccm jezdí. Byla to perfektní šance, jezdit na okruhu bez tlaku stopek. Chci, pokud dostanu místo v Moto2, už od samého začátku podávat výkony a nehledat teprve, kde jsem a jak. V každém případě je Moto2 ta cesta, kterou chci jít", řekl dále jezdec týmu Bancaja Aspar Bradley Smith.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist