Bradl zůstává v týmu Kiefer

Druhý jezdec šampionátu Moto2 Stefan Bradl se už rozhodl, co se týká příští sezóny a rozhodl se zůstat ve svém stávajícím týmu, tedy s motocyklem Kalex ve stáji Kiefer Racing.

Sen o postupu do kubatury MotoGP zůstal u Stefana Bradla minimálně na rok opravdu jen snem. 21-letý Němec, tři závody před koncem letošní sezóny s jedním bodem ztráty za Španělem Marcem Márquezem, pojede i v příštím roce za německý tým Kiefer Viesmann Racing.

"Ještě jednou jsem mluvil se všemi týmy, které o mě měli zájem a nakonec jsem se rozhodl pro Kiefer.", říká Bradl pro 'Speedweek':

"Tam mám hodně jistoty a to i teď, když to s  MotoGP nevyšlo.", potvrzuje dále Bradl, o kterého mělo zájem celkem 6 týmů z Moto2.
"Budu v týmu jednoho muže s velmi dobrým budgetem. Budu ale požadovat, aby se peníze správně investovali a Kiefer - v tom horším případě - se prezentoval jako tým vicemistra světa. Znám přesně všechny sponzorské sumy a chci mít rozhodující slovo při jejich investování. Tím myslím hodně testování a profesionální vystupování, jak to letos dokázal tým Marca Marqueze", říká jasně Stefan Bradl..

Na Španěla měl  během sezóny Bradl už třeba náskok 62 bodů, ovšem s dvojitým budgetem a s lepším motocyklem dokázal Marquez tento náskok smazat a nyní dokonce v šampionátu vede: "Nemám, co bych ztratil. Vicemistry světa jsme už nyní, takže naše heslo je jasné: PLNÝ PLYN! Nemusíme se už ohlížet na tabulku, nyní jsou jen dvě možnosti: " Weltmeister oder Hausmeister". Tedy do češtiny přeložená německá slovní hříčka: Budˇmistr světa nebo domovník. Ale doposud jsem to nevzdal. Jeden bod nic není".
I jeho otec Helmut, vicemistr světa 1991 dvěstěpadesátek, věří i nadále svému synovi: "Po jezdecké stránce je Stefan minimálně na stejné úrovni, jako Marquez, pokud není ještě lepší. Ale Stefan je hodně silný po psychické stránce. Nyní má k dispozici i některé technické novinky a to mu přinese další vzpruhu v boji o titul mistra světa. Musí prostě jen útočit a všechno bude v pořádku".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist