Bradl: Meče jsou taseny

Od Silverstone snížil Marc Marquez náskok Stefana Bradla z 82 na pouhých 43 bodů, tedy skoro na polovinu. Takže není divu, že právě v Indianapolis chce německý jezdec opět Španěla porazit. Na straně druhé ale musí lídr šampionátu Moto2 zachovat klid.

"Nemám rozhodně strach a jsem ready to go", říká před zítřejším závodem Němec Stefan Bradl a hned dále vysvětluje: "V každém závodě Grand Prix je zde nová šance. A právě nastal čas, abych začal opět dojíždět před Marquezem. Ovšem rozhodně se nenechám dostat pod tlak. Můj Speed zatím vždy stačil k tomu, abych v osmi z deseti závodů dojel na podium. A když jsem s Marquezem prohrál, tak skončil vždy jen hodně těsně přede mnou. Závodíme na úplně stejné úrovni. A mezi nás se mohou dostat ještě De Angelis a Iannone."
"V Brně do mě Marquez hned v prvním kole ve druhé zatáčce vrazil, po závodě se ale omluvil. Jinak u něho hrají zřejmě velkou roli emoce, třeba hned po závodě říkal, že neusiloval o vítězství, naopak bylo pro něho hodně důležité, že získal na mě 4 body k dobru. A později zase říkal něco jiného a sice, že mu nejde o MS, ale o jednotlivé závody", takže si myslím, že nervově není nejsilnější, když neustále mění své názory, říká dále Bradl. 
K tomu manévru v Brně, který byl od Marqueze hodně nebezpečný, říká lídr šampionátu: "Rozhodně neříkám, že jezdí Marquez nečistě jako třeba De Angelis, to ne. Ale je jasně vidět, že jezdí s větším rizikem, neboť se snaží zkrátit svůj odstup ode mě. Já jsem ale lídr šampionátu a musím proto při závodění používat mozek. Musíme se podívat, jak se celá situace vyvine v příštích závodech. Nemusím se vůbec strachovat, speed mám dost vysoký. Situace je naprosto jasná, Marquez chce být mistrem světa a já taky. Jsme nyní v té nejvíc žhavé části sezóny, takže ani jeden z nás nemůže říci, mně stačí dojet do cíle jako pátý. Nyní byly meče vytaseny a začíná boj!", věří si před Indianapolis Stefan Bradl.
 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist