Bradl: Bez přestávky rovnou do Misana

S krátkým zastavením v domácím Zahlingu se do Misana vydal lídr kubatury Moto2 německý jezdec Stefan Bradl, který v Indianapolis podal opravdu heroický výkon a z 22. místa a 8. řady na startovním roštu dojel projel nakonec cílem jako 6. Na čele šampionátu má nyní náskok na španělského soupeře Marca Marqueze 28 bodů.

Už tuto neděli se na okruhu Misano Adriatico v Itálii jede 12. závod letošního motocyklového šampionátu kubatury Moto2. Po skvělé stíhací jízdě v Indianapolis, je to pro Stefana Bradla velká šance, zvýšit svůj bodový náskok na čele šampionátu této kubatury. Jen připomeňme chladnou matematiku, zatímco za posledních pět závodů nashromáždil německý lídr šampionátu 66 bodů, tak jeho největší rival Marc Marquez si jich připsal 120!

Pokud bude počasí dle místního normálu, tak se dají očekávat hodně vysoké teploty a tím je také od pilotů vyžadována nutná Top-kondice. Stefan, který byl po svém tréninkovém pádu v Indianapolis trochu potlučen, využil tento krátký čas mezi dvěma závody k odpočinku a těší se nejen na Misano, ale především na obdivuhodné italské fanoušky.
"Ano, nebylo to rozhodně vůbec jednoduché. Přílet z USA, pár hodin doma a hned k dalším závodům do Itálie. Ale aspoň jsem mohl jet se svým autem a nebyl jsem vázán žádnými letovými termíny. Tím to bylo příjemnější. V Misanu jsem jel už vloni velmi dobře, a skončil jen hodně těsně za podiovým umístěním (jako pátý). A od tohoto závodu jsem se v Moto2 neustále zlepšoval. A po tom výkonu, co jsem předvedl v Indy, si myslím, že budu schopen i v Misanu závodit hodně vpředu.", říká jezdec týmu Kiefer Wiesmann Stefan Bradl.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist