Assen: Místo Simona Elena Rosell

Zraněného vicemistra světa Juliana Simona nahradí při DutchTT v kubatuře Moto2 španělská lady Elena Rosell, která v současné době startuje v CEV v kubatuře Extreme Stock.

Tým Aspar se dle španělského motocyklového webu motocuatro.com rozhodl nahradit zraněného Juliana Simona příští závodní víkend v Assenu jezdkyní Elenou Rosell.
 "Julito" Simon se po pádu v Barceloně - doslova ho sestřelil Turek Kenan Sofuoglu - stále ještě zotavuje ze svého zranění - dvojnásobně zlomená levá noha - a v Asenu bude stejně jako jako v Silverstone chybět.
Nahradí ho Elena Rosell, která tak po Katje Poensgen, Nikolette Kovacy či po naší Markétě Janákové, bude další ženou, která se objeví v závodech Grand Prix. Rosello patří mezi nejlepší španělské závodnice a momentálně startuje v CEV v Extreme Stock.

"Nemohu tomu stále ještě věřit, že jsem dostala tuto šanci. Minulý týden se pořád někde vykládalo, že dostanu šanci závodit za Aspara a nyní je to pravda. Jsem samozřejmě hodně nervózní, ovšem je to příležitost, na kterou už dlouho čekám. Prakticky od doby, kdy jsem začala závodit na motocyklu", říká 25-letá jezdkyně, která v roce 2009 vyhrála v Albacete závod španělského šampionátu, a dále dodává: "Debutuji v mistrovství světa Moto2 v tom nejlepším týmu. Je to neuvěřitelný pocit a na DutchTT se hrozně moc těším, i když tomu stále ještě nevěřím".
"Sleduji její kariéru od samého začátku a jejími výsledky jsem byl vždy překvapen. Přeji ji hodně úspěchů, všechno nejlepší a doufám, že si nové zkušenosti hodně užije",
řekl k angažování Rosello týmový šéf Jorge "Aspar" Martinez. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist