Alexander Lundh: Nejsem zraněný

Alexander Lundh už není jezdcem týmu MZ. Jeho tým sice oznámil, že je švédský pilot stále zraněný, ale to není vůbec pravda. Naopak tento týden testoval u nás v Mostě. V Mugellu ale místo něho jede Francouz Mike di Meglio.

Velký skandál u týmu MZ Racing: Stabilní jezdec Alexander Lundh jasně říká, že není vůbec zraněný a že mohl startovat jak na Sachsenringu, tak i nyní v Mugellu. Místo něho jel a i nyní jede náhradní jezdec. Lundh už dále nechce za stáj MZ Racing startovat a s ním odchází i hlavní sponzor Cresto Guide.

Dle oficiálního oznámení týmu MZ-Racing je Švéd Alexander Lundh zraněn a není schopen závodit. To je ale pravda pouze na 50%. Jistě Lundh má zraněnou nohu a tak šéf MZ-Racing Martin Wimmer nechal na Sachsenring závodit Němce Markuse Reiterbergera a nyní v Mugellu pilotuje motocykl FTR Francouz Mike di Meglio.
"Tento týden jsem společně s Di Megliem testoval v Mostě. Zranění nohy mně nepřekáží v závodění. Mohl jsem jet i na Sachsenringu, stejně jako nyní v Mugellu", řekl dnes v paddocku švédský jezdec Lundh, který kromě sponzora Cresto Guide přivedl do týmu v zimě i všechny mechaniky.

"Nyní odstupujeme od smlouvy, neboť nesmím už dva závody jezdit, ačkoliv mně vůbec nic není. Náš sponzor už nepřevede na MZ žádné peněžní částky. Nechceme už dále mít nic společného s managementem od MZ. Nyní se v Mugellu rozhlížíme a já doufám, že budu moci co nejdříve jet za jiný tým Moto2", řekl Švéd.

Proto je absolutně nejisté, kdo po letní přestávce nastoupí za tým MZ v americkém závodě Indianapolis. Současný jezdec Mike di Meglio má totiž namířeno do kubatury MotoGP, kde by měl jet s jedním motocyklem CR.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist