Alex de Angelis pojede doma v Misanu

Sanmarinský jezdec Alex de Angelis se přece jen zúčastní domácího závodu v Misanu.

Na poslední chvíli přece jen došlo k dohodě mezi týmem JiR (Japan Italy Racing) majitele Lucy Montirona a sanmarinského pilota Alexe de Angelise. V sedle japonského motocyklu se šasím MotoBi (ex-TSR - Technical Sports Racing) tak nahradí japonského testovače Yusuke Teshimu, který v šampionátu získal během svého hostování pouze jediný bod.


Alex de Angelis tak bude - minimálně pro tento Alexův domácí závod - týmovým kolegou Simone Corsiho (v MS zatím na skvělém 5. místě) a pojede v týmu, který původně začal sezónu 2010 ve složení Corsi - Pasini. 

Zajímavostí je, že dvojice Corsi - de Angelis už spolu jednou v jednom týmu jezdila, a sice v roce 2005 ve dvěstěpadesátkách za tovární tým Aprilie pod názvem "MS Aprilia Italia Corse".


Sezóna Alexe de Angelise byla letos jako na houpačce: Začal ji skvěle při tréninku v Qataru, kde si vyjel 1. řadu na roštu. Ovšem úspěchy v týmu RSM Scot se nedostavily, chyběly peníze a tak De Angelis po zisku pouhých 11 bodů (27. místo) vzal za vděk hostování v týmu Interwetten Honda místo zraněného Hira Aoyamy. Ovšem bez předchozího testování se mu nepodařilo zajet ve třech závodech MotoGP lépe, než na poslední místo. Po ukončení hostování se ale už neměl De Angelis kam vrátit, jeho dosavadní tým RSM Scot (včetně jezdce Niccolo Canepy) už přestal existovat...


 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist