Alex De Angelis míří do týmu JiR

Hostování Alex de Angelise v MotoGP v týmu Interwetten Honda se blíží nezadržitelně ke svému konci a návrat tohoto pilota se San Marina do bývalého týmu RSM Scot se zdá nepravděpodobný.

Pouhé tři závody bude zřejmě trvat hostování Alexe de Angelise v týmu kubatury MotoGP Interwetten Honda. Mimochodem jeho dosavadní mise nebyla moc úspěšná, dvakrát skončil na 12. místě a to bylo rozhodně méně, než se od vloni 8. jezdce MS třídy MotoGP čekalo.


V pondělí při brněnských testech už totiž pojede stabilní pilot této stáje, Hiroshi Aoyama, který se už zotavil ze svého zranění a pokud testy dopadnou příznivě, tak by chtěl mistr světa dvěstěpadesátek startovat už na dalším závodě v Indianapolis.

Návrat do týmu RSM Scot by normálně neměl být žádný problém, to by ale musel tento tým normálně fungovat.  To ale není případ stáje RSM Scot v kubatuře Moto2. Tento tým opustil jeden z hlavních sponzorů - firma Gordini (Renault), který odešel ke konkurenci - Gresini Team Moto2! Mechanici už také dlouho neviděli své peníze a na jednom závodě (Silverstone) dokonce stávkovali a místo nich "šroubovali" na motocyklech rodinní příslušníci obou jezdců...

Těsně před brněnským závodem ukončila spolupráci s touto stájí firma Rapide Inside NCS a tomuto týmu už dále neposkytla své motocykly Force GP210. Pro druhého jezdce Niccolo Canepu se ještě našlo řešení a v Brně jezdí na Suteru MMX. 


Ovšem co s Alexem de Angelisem? Nazpět do RSM Scot týmu pilot ze San Marina rozhodně nechce (nezaplacená gáže, nevyrovnané cestovní náklady) a tak hledá usilovně novou stáj. Zdá se, že jí bude další italský tým JiR, jezdící na motocyklech TSR, v MS třídy Moto2 pak pod názvem MotoBi. 

V tomto týmu byli pod smlouvou Italové Simone Corsi a Mattia Pasini. Zatímco prvně jmenovaný ex-jezdec stopětadvacítek a vítěz 5-ti závodů Grand Prix si vede výborně  - 6. místo v průběžném hodnocení před Brnem, tak 10-ti násobný vítěz Grand Prix a vloni 5. jezdec šampionátu dvěstěpadesátek Mattia Pasini tento tým po Katalányi opustil a byl nahrazen japonským testovačem Yusuke Teshimou - doposud pouhý 1 bod a 32. místo. 

Tento italský tým JiR tedy nabídl Alexi de Angelisovi smlouvu na zbytek sezóny - zbývá ještě 7 závodů Moto2 a ten ji zřejmě přijme, neboť čekat, že se opět nějaký z kolegů zraní a on za něho nastoupí, je tak trochu hra s ohněm.     

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist