Abraham 10., jen 0,5 sekundy za sedmým Eliasem

Karel Abraham z brněnského týmu Cardion AB projel cílem GP Austrálie, která byla patnáctým podnikem třídy Moto2 v mistrovství světa silničních motocyklů, na desátém místě.

Potřetí za sebou tak zabodoval v první desítce a v zámořské sérii, kdy v Japonsku poprvé stanul na stupních vítězů, navázal na své výkony před srpnovým zraněním. V celkové klasifikaci před závěrečnými dvěma závody šampionátu, v portugalském Estorilu a španělské Valencii, je Abaja na patnáctém místě. 


Počasí si i v neděli se závodníky pohrálo. Dopolední warm up, ve kterém Karel měl sedmý nejlepší čas, se jel na mokru. V poledne se trochu oteplilo, bylo kolem 15 st.C., ale hlavně závod se odjel na suché trati. Karel startoval ze třetí řady a v úvodu bojoval kolem desátého místa. V sedmém kole se dostal na sedmou pozici, ale to už si šest jezdců před ním vytvořilo slušný náskok, a tak nezbylo než se soustředit na boj v této skupině, kde společně s ním udávali tempo už jistý mistr světa Španěl Elias, jeho krajané Debon a Nieto a Švýcar Lüthi. Strhující bitva vyvrcholila v závěrečném kole, kdy se už zdálo, že se nakonec Karel přece jen prosadí a skončí sedmý, přišel útok Debona. Španělský veterán byl ale v zatáčce příliš rychlý, vyvezl Abaju ven a cesta se tak otevřela Eliasovi s Corsim, kteří nezaváhali. Na Karla tak zbylo desáté místo.


„Po zranění se mi vrátila forma a já byl opět schopný bojovat v první desítce. Přesto si myslím, že to mohlo být ještě o něco lepší. Třetí místo v Japonsku bylo skvělé a dařilo se mi i v Malajsii, kde jsem skončil šestý. V Austrálii jsem ale měl na víc, než na desáté místo. Jenže to jsou závody. Po startu ze třetí řady jsem už nestihl Simona s Bradlem a musel se soustředit na boj ve skupině o sedmé místo. Byla to tvrdá bitva, ve které jsem se snažil neustále si hlídat první nebo druhou pozici a diktovat tempo, abych se nepropadl dozadu. Až do posledního kola mi taktika vycházela. Pak se ale rozhodl Debon zaútočit v místě, kde mu to moc nešlo a já ani nepočítal s tím, že to právě tam zkusí. Šel jsem pozdě na brzdy a on mi to tam poslal. Vyvezl mě na vnější okraj dráhy a Elias s Corsim měli volnou cestu. Po závodě jsme si to s Debonem vyříkali, ale na výsledku to už nic nezměnilo. Teď už se těším na pár dní odpočinku. Jsem z náročného programu i cestování dost unavený.“,
řekl po závodě Karel Abraham.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist