Zítra bude důležitý den, říká Hanika

Díky mechanickému problému, který v kvalifikaci zastavil tovární motocykl Karla Haniky, nedokázal brněnský závodník pokračovat v kvalifikaci a bojovat o přední pozice na startu závodu Velké ceny Španělska, která se jede na okruhu v Jerezu, který Hanika dobře zná a proto si věří, třebaže startuje až devětadvacátý.

Technické problémy trápily motocykl KTM Karla Haniky už v pátek dopoledne, protože to ani nezajel měřený čas. Ve druhém pátečním tréninku to stále nebylo ono a čas na kolo 1'49,692 sekundy, který český jezdec stáje Red Bull Ktm Ajo v pátek odpoledne nastavil, mu stačil na osmadvacátou pozici.
Zlepšení přišlo až v sobotu dopoledne, protože to Karel Hanika zajel kolo na hodnotu 1'47,723 sekundy, čímž zaznamenal zlepšení o téměř dvě sekundy. Před odpolední kvalifikací to bylo rozhodně velmi pozitivní znamení. Bohužel v kvalifikaci došlo k poruše motocyklu a to letošní nováček v mistrovství světa nebyl schopen nijak ovlivnit.

V boxech Hanika sledoval jak se propadá pořadím až skončil devětadvacátý. V neděli to nebude snadný závod, ale můžeme si být jisti, že od prvního kola zatne zuby a bude chtít  rychle dopředu. „Kvůli mechanickému problému dnešní kvalifikace neprobíhala tak, jak jsme chtěli. Přesto jsem přesvědčen, že zítra můžeme zaznamenat dobrý závod a svést úspěšné bitvy,“ uvedl po kvalifikaci Karel Hanika.
V posledním tréninku jsem se cítil skvěle, jezdil v pohodě a nastavil dobrý čas na kolo,“ pokračoval jezdec KTM. „Je mi jasné, že do závodu nestartuji z ideální pozice, ale stále tam existuje prostor pro zlepšení. Pokusím se co nejlépe odstartovat, zaznamenat rychlá první kola a využít je k tomu, abych se posunul pořádím tak vysoko, jak jen to bude možné. Zítra to bude důležitý den, takže uvidíme, kde nakonec skončíme. Na tomto okruhu si věřím.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist