Zarco: Stále bez vítězství

Johann Zarco prohrál se Sandrem Cortesem při brněnském závodě Grand Prix jen velmi těsně a zatímco hranice prvního vítězství tak byla u Corteseho probořena, tak Zarco se stále ještě musí obrnět trpělivostí.

Francouzský jezdec Johann Zarco musí stále ještě čekat na své první vítězství, neboť už počtvrté se musel spokojit po tvrdém souboji o první místo spokojit v cíli s místem druhým. V Brně to byl tentokráte Sandro Cortese, který ho tentokráte ve svém 109. závodě Grand Prix připravil o dlouho očekávané vítězství.

Jen malinká Zarcova chybička stačila, aby mu Cortese sebral těsně první místo: "Věděl jsem, že moje šance na první místo jsou velmi vysoké, ale vše jsem díky malé chybě v poslední zatáčce prohrál", řekl po závodě Francouz.
Také týmový šéf Aki Ajo se už těšil na dlouho očekávané vítězství svého pilota: "Pochopitelně, že jsem trochu zklamaný tím, jak to nakonec dopadlo. Zarco byl rychlejším jezdcem a měl i rychlejší motocykl, ale jeho předjížděcí manévr přišel možná trochu později. Takže jeho taktika v tomto případě nevyšla úplně nejlépe. Ovšem Johann zajel opět velmi skvělý závod", pochválil Ajo svého pilota.
Ovšem i druhé místo stačilo k tomu, že se mistrovství světa stalo opět o pořádný kus zajímavější. Lídr šampionátu Nicolas Terol totiž závod kvůli technickým problémům nedokončil. A Johann Zarco tak snížil rozdíl v tabulce mistrovství světa na pouhých 12 bodů: "Nejdříve jsem byl na sebe naštvaný, ale potom jsem celou záležitost uviděl pozitivně. Snížil jsem náskok na Terola, a to je v tomto okamžiku rozhodující", potvrdil napevno Zarco.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist