Za koho Kornfeil v roce 2011 v Grand Prix?

Český mladík Jakub Kornfeil zatím sice chybí v předběžné startovní listině stopětadvacítek na rok 2011, což ale neznamená, že by se na startu závodů Grand Prix neměl příští rok objevit, neboť jednání stále probíhají…

Celá situace je trochu zamotanější, než se zdá, neboť došlo ke změně majitele týmu Germany Racing – zdroj SpeedWeek – a tým má momentálně k dispozici dvě tovární motorky Derbi RSA, jak jsme vás už informovali v následujícím článku. 

Noví majitelé týmu - pánové Dr. Jörg-Uwe Fischer, Bernd Keller a Frank Beierlein – chtějí v německém týmu „za každou cenu“!, což je ostatně pochopitelné, jednoho německého jezdce. Tím vyhlédnutým je 20-ti letý Sandro Cortese, který s sebou přinese i sponzory Avant a Harzinger Käse. 

Němec Cortese jezdí závody Grand Prix od roku 2005 a má na svém kontě kromě 99 startů také 5 podiových umístění. Nejlépe skončil Cortese na 6. místě v roce 2009, jinak 2007 byl 8. a letos 7. K podepsání smlouvy Corteseho s týmem RGT mělo dojít minulou sobotu, kvůli sněhovému chaosu v Německu se to ovšem neuskutečnilo. „Vycházím z toho, že v sobotu podepíši s týmem RTG smlouvu, ačkoliv jsem dostal nyní i nabídku od týmu Fontana (s Corsim 2008 druzí v MS). Ve svém sedmé sezóně chci konečně také něco vydělat a ne jen stále donášet peníze. Ve smlouvě budu mít i odstavec, že v týmu budu číslem „1“. Koyama ve stáji také zůstane a pojede druhý motocykl Aprilia RSA“, říká pro SpeedWeek německý jezdec Sandro Cortese.


Vraťme se ale nazpět k našemu Jakubovi Kornfeilovi? Jaké má vlastně možnosti? V zásadě  jsou tři a sice:
• Tým sice požádal o třetí místo ve startovní listině na rok 2011 (což by zřejmě i obdržel), ale má v současnosti jen dvě tovární motorky
• Koyama požádal o výjimku, neboť dosáhne během závodního víkendu v Qataru věku 28 let a neměl by tedy už právo v roce 2011 závodit v této kubatuře. O stejnou výjimku požádal i Hector Faubel. Pokud by Dorna a IRTA tuto žádost neakceptovala, bylo by vše jasné a dvojici v RTG by tvořili Cortese-Kornfeil
• Potřebné sponzorské peníze – ty musí ostatně Kornfeil dát i do týmu RTG – "nasype" prostě management českého jezdce do týmu jiného (např. Ongetta, Fontana, Matteoni, CBC), který zatím své jezdce neoznámil.

Osobně jsem optimistou a myslím si, že český nadějný jezdec – 3. místo v soutěži „Rookie of the Year“, celkově v MS 2010 17. a senzačně 5. v Brně - své místo ve startovní listině na rok 2011 určitě najde, - ostatně za ním stojí i sponzor Red Bull - otázkou tedy pouze je, ve kterém týmu ho nakonec uvidíme na startovním roštu.


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist