Z boxové uličky až na vrchol pódia. Pedro Acosta, nový hrdina třídy Moto3

Nováček Pedro Acosta byl po druhém tréninku na Velkou cenu Dauhá penalizován startem z boxové uličky, když jel pomalu ve skupině šesti jezdců, jenž se připletla mezi závodníky, kteří naopak nastavovali páteční maxima. Samotný závod ale Acosta zvládl závod bravurně a nakonec se stal jeho vítězem.

Ve své teprve druhé Grand Prix Pedro Acosta předjel všechny své soupeře, vymazal ztrátu na vedoucí skupinu a ve finále projel cílem první. Šestnáctiletý jezdec týmu Red Bull KTM Ajo má nyní na kontě 46 bodů a je lídrem průběžného hodnocení Moto3.

„Dnešní (nedělní) závod Moto3 byl neuvěřitelný a stejně tak vzrušující,“ prozradil majitel a šéd týmu Aki Ajo. „Jsme nesmírně nadšeni vítězstvím, jehož dosáhl náš jezdec a nováček Pedro Acosta. Vítězství o to cennější, jelikož do závodu startoval z boxové uličky. Odvedl neuvěřitelný kus práce. Jsem ohromen jeho přístupem, protože je tak podobný rivalům “staré školy“ z minulosti.“

Pedro Acosta komentoval svůj zázračný výkon v závodě Velké ceny Dauhá velmi jednoduše, když uvedl: „Něco takového se stane, když spolupracujete s mimořádně nadanými lidmi. Jsme v mistrovství světa a dokázat něco takového není vůbec snadné. Včera (sobota) jsme si nebyli nadvakrát jistí, ale dnes (neděle) jsem řekl svému asistentovi, že máme šanci na dobrý výsledek.“

„Jezdci vpředu nejeli jednotně, navzájem se předjížděli, což mi umožnilo je dostihnout. Když jsem je dojel, chvilku jsem nabral dech a pak šel do toho. Všechno vyšlo jak mělo a já jsem z toho nesmírně šťastný,“ dodal Acosta.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist