Viňales chce po Francii vést tabulku mistrovství světa

Na loňský závod ve Francii má jistě Španěl Maverick Viňales ty nejlepší vzpomínky, neboť zde vybojoval své první podium v kariéře a stál navíc na stupních vítězů úplně nahoře.

O rok později přijíždí Viňales na okruh Le Mans jako druhý nejlepší jezdec kubatury Moto3. A pokud by se mu podařilo ve Francii zopakovat loňský úspěch, tak by se ujmul opět vedení v tabulce šampionátu, kde zatím s německým jezdcem Cortesem prohrává o pouhé 2 body.
"Mám rád tento okruh, samozřejmě i proto, že jsem zde vloni dokázal vyhrát. Le Mans je velmi dobrý okruh, který odpovídá mému jezdeckému stylu s tvrdým brzděním a následujícím zrychlováním", říká Viňales, který chce zlepšit základní nastavení svého motocyklu.
Také Miguel Oliveira má na Le Mans velmi dobré vzpomínky, neboť zde vloni dojel devátý: "Těším se na tento závod, protože jsem poslední dva závody nedokončil a tak chci tentokrát dojet v bodech. Pojedu na tomto okruhu teprve podruhé, ale vloni jsem se na trati cítil velmi dobře", říká Oliveira, jehož týmový kolega Alex Rins bude v Le Mans startovat úplně poprvé.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist