V roce 2017 pokračuje Kornfeil v Moto3 s Peugeotem

Na jezdce mistrovství světa silničních motocyklů čekají v sezóně 2016 už jen čtyři podniky seriálu Grand Prix. Před odletem do Japonska Jakub Kornfeil vyřídit jednu důležitou záležitost a to angažmá pro sezonu 2017. Český závodník podepsal s týmem Prüstl GP Peugeot Motorcycles a po předchozích zkušenostech s motocykly značek KTM a Honda bude sezonu 2017 začínat s pro něho novým strojem Peugeot. Týmovým kolegou Kornfeila bude patnáctiletý Patrik Pulkkinen.

Při dnešní schůzce v Německu se Jakub Kornfeil dohodl s týmem Prüstl GP Peugeot Motorcycles. Jakub tak do dalšího ročníku Moto3 naskočí v barvách německé stáje, která ponese status továrního týmu Peugeot. Ten v prostředí motocyklových závodů spadá pod gigantického výrobce automobilů a motocyklů – indickou továrnu Mahindra.

Jakub Kornfeil se posledním závodem letošního roku rozloučí s týmem Drive M7 SIC Racing Team s nímž získal své první stupně vítězů. Loni na Silverstonu získal druhé místo a finále sezóny podtrhl krásným třetím místem ve Valencii. Letos Jakub sedlá motocykl Honda a díky pravidelnému sbírání mistrovských bodů se nachází na průběžném desátém místě.

„Už zítra odlétám na závody do Japonska, takže mám velkou radost, že za moře odletím s vyjasněnou závodnickou budoucností,“ uvedl Jakub Kornfeil. „V MotoGP panuje nesmírně tvrdé konkurenční prostředí, pro které potřebujete mít silnou podporu ze strany týmu. To je věc, která mě na nové výzvě nesmírně láká. Opět usednu na nový motocykl, se kterým jsem se v mé dosavadní kariéře ještě nesetkal.“

„V letošním roce jsme viděli, že Mahindry dosahovaly skvělých výsledků, takže v nich vězí určitě velký potenciál. Věřím, že jej dokážeme využít a perspektivu přetavíme také v dobré výsledky. Chci moc poděkovat všem partnerům za důvěru do další sezóny. Na druhé straně ještě nejsme u konce té letošní, takže v posledních čtyřech závodech ze sebe musím vydat maximum.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist