V Moto3 pojede SaxoPrint RTG s Peugeotem

Německá stáj SaxoPrint Racing Team Germany oznámila pro rok 2016 přestup z motocyklu Honda na novou značku v mistrovství světa Peugeot. Francouze Alexise Masboua potvrdili do role prvního jezdce dvoučlenné jezdecké sestavy. Jméno druhého jezdce bude oznámeno během závěrečného podniku mistrovství světa ve Valencii.

V roce 2016 bude SaxoPrint RTG továrním týmem Peugeotu. S francouzským výrobcem spojí v třídě Moto3 své jméno Alexis Masbou, osmadvacetiletý Francouz, jenž v mistrovství světa závodí od roku 2005 a v barvách týmu Racing Team Germany pojede svoji druhou sezonu.

Do pozice šéfa týmu SaxoPrint RTG jmenovali s okamžitou platností Terrella Thiena. Dirk Heidolf bude pokračovat v juniorském týmu, který bude sestaven z dvou nebo tří závodníků v seriálu FIM CEV Repsol. Stejně tak tento tým pojede s Peugeotem.

Značka Peugeot je spojena s indickou společností Mahindra Two Wheelers, která začátkem roku získala jednapadesát procent ve společnosti Peugeot Motocycles. Mahindra závodí ve světovém šampionátu od roku 2011 a letos spolupracuje s týmem Aspar. V sedle stroje Mahindra- Peugeot získal letošní titul mistra Itálie v třídě Moto3 Marco Bezzecchi.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist