V Jerezu byl Hanika sedmý nejrychlejší

Tento týden pokračoval Karel Hanika s týmem Red Bull KTM Ajo na přípravě svého stroje pro nadcházející ročník mistrovství světa silničních motocyklů. V něčem byli úspěšní, v něčem zase méně, ale poslední den testování v Jerezu zajel český závodník sedmý čas, kterým zároveň získal status nejrychlejšího jezdce rakouského výrobce.

Druhý oficiální test nejnižší kubatury mistrovství světa pokračoval tento týden na jihu Španělska v Jerezu. Poslední den tam v kombinaci časů zaznamenal Karel Hanika sedmý čas 1'46,427 sekundy, jeho dva týmoví kolegové Brad Binder a Miguel Oliveira obsadili jedenáctou a patnáctou pozici. Jezdci zkoušeli nové věci, hledali ideální nastavení a v případě českého jezdce zejména nastavení zadní části motorky.

Poslední oficiální test má český závodník k dipozici v termínu 17. až 19.března a pak už bude následovat ostrý start v Kataru.
„Třídenní test v Jerezu byl určitě pozitivní,“ řekl Karel Hanika. „Podařilo se nám udělat velká zlepšení a jakmile byly podmínky v posledních dvou dnech lepší, cítil jsem se na motorce mnohem pohodlněji. Máme nastavení, které dobře vyhovuje tomu, co potřebuji, ale musíme najít ještě další pro případ, že počasí nebo podmínky na dráze nejsou příznivé.“

„Pro další test musíme zlepšit odpružení a trošku také můj styl jízdy. Pokud se nám to podaří, pak věřím, že časy půjdou ještě dolů. Jsem ale spokojený s nastavenými časy a konzistencí, kterou jsem předváděl kolo za kolem,“
dodal jezdec z Brna.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist