Těšenka

Již příští týden se po dlouhé zimní pauze představí tým Redox Ongetta Centro Seta při oficiálních testech kubatury Moto3 ve španělské Valencii. A za řidítky motocyklu bude pochopitelně český talent Jakub Kornfeil, který už se nemůže prvního testu ani dočkat.

V týmu finišují přípravy na první testy, které budou mít na programu celkem šest dní usilovného ježdění – tři dny ve Valencii na okruhu Ricarda Torma, pak se týmy přestěhují do jihošpanělského Jerezu, kde budou pokračovat dalšími třemi dny. Po změně pravidel ve světě rychlých kol, tak uvidíme Jakuba na stroji Moto3 vůbec poprvé. Nová čtyřtaktní kubatura si slibuje velkou vyrovnanost motocyklů, což našemu borci velmi sedí. Doufejme tedy, že si na nový motocykl rychle zvykne a vykročí do sezony s dobrými pocity.

Jakub Kornfeil: Už v pondělí ráno odjedeme k prvním testům letošní sezony do Valencie. Nemůžu se dočkat, protože se poprvé svezu na novém motocyklu kubatury Moto3. Zatím jsem motorku viděl pouze na fotkách, ale jsem si jist, že pokud se na trati bude chovat tak dobře jak na nich vypadá, budu šťastný. Ve Valencii se zaměříme zejména na nastavování motoru a chování motocyklu. Po třech dnech ježdění na okruhu poblíž Cheste, nás pak čeká přesun do Jerezu, kde se budeme snažit pracovat na podvozku. Naposledy jsem na motorce seděl při posledním závodě, což je strašně dlouhá doba, i proto se nesmírně těším, až v pondělí otočíme klíčkem karavanu a vyrazíme směr Španělsko.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist