Terol: Frustrace je moje motivace

Lídr šampionátu MS ve stopětadvacítkách Nicolas Terol stojí po svém nulovém závodě v Brně pod určitým tlakem. Jeho největší soupeř Johann Zarco totiž snížil bodovou ztrátu na pouhých 12 bodů.

Náskok Nicolase Terola v tabulce MS stopětadvacítek se už nebezpečně snížil, neboť Brno se pro lídra šampionátu skončilo defektem jeho továrního motocyklu Aprilia. A  jen díky vítězství Němce Sandra Corteseho nezískal Terolův největší soupeř Francouz Johann Zarco ještě další body k dobru.
Ovšem lídr šampionátu Nico Terol má i po brněnské bodové nule pozitivní náladu: "V Brně jsme odvedli dobrý job, a já jsem mohl o vítězství bojovat až do okamžiku, kdy jsem měl defekt. Také věci se ale stávají a my musíme naši frustraci přenést jako dodatečnou motivaci do dalších závodů. Nyní jsem hodně trénoval na motokrosovém motocyklu - Terol má totiž vedle svého domu v přírodě, kde normálně bydlí, malou tréninkovou motokrosovou dráhu, pozn. Bosso - s přáteli, takže jsem velmi dobře připraven a do Indianapolis cestuji s nabitým akumulátorem. Potom, co jsem zažil v posledním závodě, jsem připraven závodit o vítězství a bojovat o vedoucí místo v tabulce".

Španěl se už těší na závod v USA, kde poprvé vyhrál závod Grand Prix (2008-pozn. Bosso): "Přijet znovu do Indy, kde jsem poprvé stál po závodě GP na nejvyšším stupním, to ve mně samozřejmě vyvolává ty nejlepší vzpomínky. Mám rád tento okruh, tuto zemi a také skvělou atmosféru."

"Okruh byl pokryt před nedávnou dobou úplně novým asfaltem. Myslím si, že to už bylo hodně nutné, neboť zde bylo hrozně moc nerovností. Takže se na nový povrch opravdu těším", říká dále Nico Terol, jezdec týmu Bankia Aspar.

Zkušený týmový kolega Terola, Hector Faubel, který skončil v Brně jen těsně za podiem, je rovněž připraven do Indy na kvalitní závod: "Ještě jsem zde sice nikdy nejel s motocyklem o objemu 125 ccm, ale mám rád tento okruh a zajel jsem zde také můj nejlepší závod v Moto2, ačkoliv jsem nakonec spadl ze třetí pozice. Problém s různým druhem povrchu se nyní naštěstí vyřešil. V posledních deseti dnech jsem tvrdě trénoval a cítím se tak daleko lépe."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist