Team Aspar je kompletní

Španělský vicemistr světa stopětadvacítek Hector Faubel se vrací nazpět do své úspěšné kubatury a v Moto2 pojede jako druhý jezdec tohoto prestižního týmu jeho krajan Javier Fores.

Favorizovaný tým obou nižších tříd, tedy Aspar tým Jorge Martineze je kompletní. K už dříve nominovaným vicemistrům světa Nicolasi Terolovi (125 ccm) a Julianu Simonovi (Moto2) přibyli další dva Španělé.


V roce 2007 prohrál Hector Faubel mistrovství světa stopětadvacítek až v posledním závodě sezóny proti týmovému kolegovi Maďaru Gáboru Talmacsimu a zbyl tak na něho "pouze" titul vicemistra světa. Další tři roky jezdil 27-letý Španěl nejdříve dvěstěpadesátky na Aprilii RSW-LE Asparova týmu (2008 - 14.), pak na Hondě týmu SAG (2009 - 9., ale 2. v Le Mans) a konečně letos v Moto2 na Suteru MMX (26.) za belgickou stáj VDS Racing, takže na 7-násobného vítěze Grand Prix to bylo hodně slabé. Nyní může díky svému věku jet Faubel poslední rok stopětadvacítky a to v nejlepším světovém týmu Bancaja Aspar-Team Jorge "Aspara" Martineze jako spolujezdec ,  Nicolase Terola.
 
"Je to pro mě skvělý den, nazpět se vrátit k Asparovi", říkal po podepsání smlouvy Hector Faubel, když ale musel slíbit, že nějaká ta kila do začátku sezóny shodí. Faubel má na svém kontě už 148 závodů Grand Prix a celkem 22 podiových umístění.


Hodně nepopsaným listem v Grand Prix je ovšem nový spolujezdec Juliana Simona v kubatuře Moto2, tedy Javier Fores. Nahlas se už hovořilo o Joanu Olivém, ovšem vše dopadlo nakonec úplně jinak.
 
25-ti letý Fores sice debutoval v závodech Grand Prix už v roce 2001 ve stopětadvacítkách doma ve Valencii, ale to bylo na dalších 9 let v Grand Prix úplně všechno. Ovšem Fores jezdil závody jako tovární pilot Alstare Suzuki v seriálu World Supersport a také v Superstock 1000 FIM Cup. 

Letos dostal šanci v posledních závodech Moto2, tedy v Sepangu, Phillip Islandu a nyní ve Valencii, kde také dojel těsně za body. Zatímco první dva závody jel místo zraněného Rickyho Carduse na motocyklu Bimota HB4 v týmu SAG, tak ve Valencii startoval na divokou kartu v týmu Motorrad Competicion na motocyklu AJR a po 15° místě v kvalifikaci skončil v závodě jako 16° (viz foto). 

Jeho nominace je sice hodně překvapivá, ale ....

Javier Fores se totiž stal už dva závody před koncem španělského šampionátu CEV mistrem Španělska v kubatuře Stock Extreme, když ani jednou se svým motocyklem BMW letos neprohrál!!! Javier Querol Fores tak bude v roce 2011 týmovým kolegou Juliana Simona.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist