Startovat budeme ze zadních pozic

Třetí závodní víkend v portugalském Estorilu začal pro tým MOTO FGR vůbec nejhůře v letošní sezóně.

Jasper Iwema měl již ve čtvrtém kole prvního pátečního volného tréninku nepříjemný pád, když ve výjezdu ze šikany dostal highsidera. Kvůli silné bolesti ramene, hrudníku a podezření na zlomenou klíční kost již Jasper nemohl v tréninku dále pokračovat a musel navštívit mobilní kliniku, kde mu bylo rameno zafixováno, aby vůbec mohl absolvovat druhý odpolední trénink.

Sobotní kvalifikace se bohužel nezdařila dle představ týmu, jelikož se na motocyklu objevily problémy s nastavením elektroniky a v některých pasážích okruhu se tak stroj choval neklidně. K tomu se přičetla Jasperova zdrženlivost z nepříjemného pádu a výsledek na chvostu na sebe nenechal dlouho čekat.
V zítřejším warm upu se snad projeví změna nastavení a Jasper se dostane do psychické pohody, kterou bude po nepovedené kvalifikaci zcela jistě potřebovat.

Miroslav Felgr, majitel týmu: „ Je to svět, ve kterém není špatných závodníků. Kvalifikace je samozřejmě daleko za mým očekáváním. Důležité je, že Jasper může pokračovat, byť ho pád v každém vyjetí na trať limituje. Nechci nic předvídat, uvidíme, v jaké kondici bude motorka a jezdec zítra. Startujeme výjimečně jako poslední v 15.30 hod.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist