Srovnaný účet

Panečku to byla v Silverstone dnes ale slota. Člověk by psa sice nevyhnal, ale závodilo se. Za pěkně hustého a vytrvalého deště si promočený, ale šťastný Jakub Kornfeil vybojoval deváté místo při britské Grand Prix.

Další umístění v desítce, to před startem určitě Jakub nečekal, nicméně za opravdu velmi náročných podmínek znova prokázal, jak mu závody na vodě jdou. Na své konto si tak připsal další bodový nášup a již nyní se dá říct, že má ani ne v polovině šampionátu jen o pár bodů méně, než za celou loňskou sezónu. Holandský Assen za čtrnáct dní pak bude další zastávkou, která prověří jeho jezdecký um.
Jakub Kornfeil: „Byl to hodně těžký závod. Od startu, jenž bych označil za velice slušný za takových podmínek a navíc pak i výchozí pozice kterou jsem měl, jsem se snažil tlačit co nejvíce dopředu, neboť jsem věděl, že když nechytnu tempo v začátku, jen stěží to pak už doženu. Je sice pravda, že jsem v jednom místě přebrdzil zatáčku, ale o žádnou pozici jsem se nepřipravil. Snažil jsem se jet ještě více dopředu, ale v úvodní fázi to už moc nešlo, protože i ostatní soupeři začali rovněž zrychlovat. Zároveň jsem si ovšem hlídal záda, protože byl risk, někde se jen tak ohlídnout. Můj progres se pak zastavil na desáté příčce a dál už to rázem nešlo. Začal jsem bojovat s Němcem Schrőtterem, což nás oba začalo brzdit a tím nás dostihl Angličan Kent, který nás předjel a ujel. Souboj o desáté místo s Němcem a navíc i Španělem Gadeou však stále pokračoval. Němec nasadil k trháku a já musel před Španěla taky. Za jeho pomoci jsme se tak přiblížili oba znova Kentovi, kterého Schrőtter ještě předtím než spadl, zvládl předjet. Tím pádem nevykrystalizoval můj duel s Angličanem, kterého jsem dvě kola sledoval a vyčkával. Když pak chyběly dvě kola do konce, zaútočil jsem a on už mi to nedokázal vrátit a tak jsem znova skončil před ním. Navíc jsem tím znova zredukoval odstup na něj v bodové tabulce už jen na pouhé tři body, což si myslím, že jde. Určitě bych měl poděkovat celému týmu, protože odvedli znova skvělou práci! Jenom škoda warm upu, kde jsem nejel tak rychle jak bychom potřebovali pro ještě lepší nastavení na mokro. Nakonec se nám to, ale docela podařilo trefit a jsem za všechny šťastný, že to vyšlo. V tabulce jsem po šesti závodech dvanáctý s 25 body, což je určitě motivace do dalších závodů.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist