Špatná volba Jakuba Kornfeila

Možná si mohl Jakub Kornfeil ze závodu na Sachsenringu odvážet pořádný bodový příděl, možná mohl bojovat o něco mnohem více, nakonec však z toho nebylo, jak se říká vůbec nic.

O správnosti či nesprávnosti svých nevratných rozhodnutí se člověk prostě přesvědčí vždy až poté co je učiní. To tak v životě prostě je. Po zaváděcím kole se na startovním roštu Jakub Kornfeil rozhodl ponechat si na své Aprilii pro závod mokré pneumatiky, což se nakonec ukázalo jako špatná volba.


Jakub Kornfeil: „Jet na mokrých pneu bylo moje rozhodnutí. Zvažoval jsem samozřejmě i druhou alternativu, ale i když si někdo řekne, že to bylo možná neuvážené, tak teď už se s tím nedá stejně nic udělat. Byl to prostě buď a nebo, když navíc samotný závod byl vyhlášený jako mokrý. Nad okruhem visely dešťové mraky a na trati bylo stále ještě dost míst, kde bylo hodně mokro. Déšť ovšem nepřišel. Na mokrých pneu se mi podařil sice start a pohyboval jsem se okolo sedmého místa, jenže s postupně osychající tratí a vyježděnou stopou tak byly mokré pneumatiky samozřejmě obrovskou nevýhodou a tak zákonitě muselo přijít na to, že nejen mne, ale i další čtyři jezdce, kteří zvolili rovněž mokré obutí, ostatní soupeři doslova „přeletěli“. Snažil jsem se za každou cenu závod dokončit, což se i podařilo, ale cílem jsem projel s kolem ztráty až jako sedmnáctý. To je ovšem úplný protipól toho, co by mohlo být, kdyby mé rozhodnutí bylo správné nebo by zapršelo, čehož důkazem byl ranní warm up, který se jel za mokra a já v něm až do jeho posledního kola byl na třetí příčce.“
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist