Španělka Herrera podepsala s týmem Calvo

V sobotu tým Calvo oficiálně potvrdil podpis dvouleté smlouvy se španělskou závodnicí z prostředí motocyklového seriálu CEV, kterou je Maria Herrera. Ta bude minimálně v příštích dvou letech sedlat motocykl výrobce Husqvarna s nímž stáj Calvo od nadcházející sezony pojede s plnou tovární podporou.

Osmnáctiletá Španělka Maria Herrera měla původně závodit s týmem Estrella Galicia 0,0 jako třetí jezdec, ale už při představení předběžné startovní listiny, byli u stáje pod vedením Emilia Alzamory pouze dva jezdci s motocykly KTM. Nakonec za přispění Repsolu a Calva dostala Španělka šanci závodit v týmu, kde loni jela její krajanka Ana Carrasco.

„Jsem z této příležitosti opravdu hodně nadšená a už se nemůžu dočkat až začneme,“ uvedla Maria Herrera. „Myslím, že motorka bude sedět mému stylu jízdy. Věřím, že společně s týmem dokážeme odvést dobrou práci. Dvouletý projekt mi umožní zůstat víc uvolněná, pokud jde o výsledky. Ráda bych poděkovala Repsolu a Calvu za tuto šanci.“
Majitel týmu Jamie Fdez-Avilés k podpisu uvedl: „Za tento projekt jsme rádi, protože jsme přesvědčeni, že si tuto šanci Maria zaslouží. Je to jediná žena, která vyhrála závody v mistrovství Španělska. Jedná se o dvouletý projekt, takže to v příštím roce bude hodně o učení a získávání zkušeností, ale věřím, že Maria bude dost vysoko.“

V příštím roce tak v mistrovství světa Moto3 uvidíme dvě ženy. V týmu Aleixe Espargara RBA má totiž s motocyklem KTM jet již zmiňovaná Ana Carrasco. Maria Herrera teď ve Valencii závodí s týmem Junior Team Estrella Galicia 0,0 na divokou kartu a do závodu Moto3 v neděli odstartuje z jednatřicáté pozice. Příští týden pak na Španělku čeká ve Valencii poslední závod CEV.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist